Desi avem deja un review la jocul de societate Mamma Mia! realizat de designerul Uwe Rosenberg, foarte cunoscut pentru Agricola si Bohnanza, am zis ca ar fi bine sa va prezentam in detaliu componentele jocului Mamma Mia! Plus, versiunea celor de la Abacus Spiele in cutie metalica.

Spre deosebire de Mamma Mia!, Mamma Mia! Plus se poate juca de catre maxim 6 jucatori (fata de 5) si are mai multe carti de retete, plus inca un ingredient: creveti.

Dupa ce l-am purtat cu noi in Barcelona, dar nu am reusit sa-l jucam atunci, impreuna cu Mihai si Vick am reusit intr-o intalnire din Lente sa-l deslusim si sa-l jucam. Jocul este amuzant, un party game care te pune sa tii minte tot felul de carti si de retete, iti da acelasi sentiment ca la Bohnanza. Desi l-am jucat o singura data, Mamma Mia! Plus mi-a inspirat dorinta de a-l mai incerca cu proxima ocazie.

Ziceam ceva mai devreme de prezentarea detaliata a componentelor jocului “Mamma Mia! Plus” ? Pai hai sa vedem!

Mamma Mia! Plus vine ambalat intr-o cutie frumoasa din metal.


Mamma Mia! Plus – Coperta cutie fata


Mamma Mia! Plus – Coperta cutie spate


Interiorul cutiei este realizat foarte bine, in asa fel incat sa protejeze foarte bine cartile de joc.

Mamma Mia! Plus – Interior cutie


Mamma Mia! Plus – Suportul de carti din cutie


In interiorul cutiei o sa gasim un regulament de joc, foarte usor de citit si de invatat (cel putin asa mi-a lasat impresia dupa ce l-am vazut pe Vick invatand Mamma Mia! Plus in vreo 15-20 de minute).Cum in Mamma Mia! Plus jucatorii sunt maestri pizzeri, doar trebuie sa avem si ceva ingrediente pentru blatul de pizza, nu? Vom avea astfel 90 de carti cu ingrediente, cate 15 pentru fiecare din cele 6 ingrediente: ananas, masline, ardei verde iute, ciuperci, salam si creveti.Bun,bun … ingrediente avem … dar retete dupa care vom face delicioasele pizza? Pai avem 90 de carti cu retete, cate 15 pentru fiecare jucator.

Dupa cum vedeti mai jos, sunt multe tipuri de retete, pentru a satisface cele mai pretentioase gusturi.
Sper ca nu v-am facut prea mare pofta de pizza si voua ci doar de Mamma Mia! Plus … ca eu cred ca trebuie sa dau o comanda … 😀


Jocul Mamma Mia! Plus ne-a fost oferit pentru pictorialul apetisant de mai sus de cei de la Taraba de Jocuri.