Este o zi mare in Marrakech, in piata de covoare. La sfarsitul zilei va fi desemnat cel mai bun vanzator de covoare. Vei fi tu oare acela? Afla jucand Marrakech, un original joc de societate dar si de strategie, castigator de premii internationale, singurul joc din lume cu covoare!

Fiecare dintre cei 2-4 jucatori intruchipeaza un vanzator care incearca sa-si elimine concurentii de pe piata. Cand ii vine randul, fiecare jucator arunca zarul si il deplaseaza pe Assam, organizatorul evenimentului. Daca acesta se opreste pe covorul unui adversar, jucatorul trebuie sa-i plateasca acestuia o taxa si apoi sa plaseze pe tabla de joc unul din propriile covoare, pe unul din spatiile adiacente lui Assam. Dupa ce si ultimul covor a fost asezat pe tabla, jucatorul care are cel mai mare numar de covoare vizibile si cea mai mare suma de bani este declarat castigator.

Realizat de catre designerul Dominique Ehrhard in anul 2007, jocul de societate Marrakech a fost premiat cu:

As d’Or Festival International des Jeux – Golden Ace 2008 – Cannes, France
– Nominalizat la Spiel des Jahres – Game of the Year 2008 – Germany
– Castigator al premiului Spiele Akademie – Spiel der Spiele 2008 – Austria
Family Fun T.O.Y. Award 2008 – USA.

Cei interesati de regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate Marrakech il pot descarca direct de aici. Regulamentul a fost tradus de cei de la www.casaretro.com.