Articol scris de Mr_romiq

 

Memoir44- Eastern Front Cover

Memoir44- Eastern Front Cover

Memoir’44 – Eastern Front reprezinta o expansiune pentru celebrul joc de razboi Memoir’44.
In aceasta anexa, razboiul se muta pe frontul rusesc, iar manualul detine 7 scenarii care reproduc cele mai importante batalii purtate de armata germana pe Frontul de Est.

Jocul vine cu figurinele armatei rosii, hexagoane de teren cu aspect de iarna, numeroase jetoane cu insigne noi, dar si noi mecanici de joc.
Printre hexagoanele de teren se gasesc ca si in original, orase, paduri, rauri, buncare.

Noile hexagoane reprezinta forme de relief specifice stepelor rusesti precum transee, rape, rauri inghetate (pasabile de data asta), fabrici si mlastini.

Insignele noi desemneaza unitati cu diferite noi abilitati:
Lunetist – unitatea sa are in componenta doar o figurina si o raza de atac de 5 hexagoane, cu un singur zar pe hexagon. Nu poate ataca blindate, poate fi eliminat doar cu simbolul “grenada” si nu poate fi luat ca medalie.

Inginer – aceasta unitate se poate folosi pentru inlaturarea “sarmei ghimpate” fara a-si anula atacul, poate dezamorsa mine si in “asalt apropiat” poate ignora reducerile cauzate de teren.

Cavalerie – poate merge 3 hexagoane si sa lupte in raza de 2 hexagoane cu 2-1 zaruri.

Trupe Finnish Ski – uniatea se poate deplasa 3 hexagoane si sa lupte in raza de 2 hexagoane cu 3-2 zaruri. De asemenea se pot lupta in timp ce patrund intr-o forma de relief (infanteria obisnuita nu o poate face), dar se mai pot retrage si 3 hexagoane.

Apar minele de razboi. Acestea reprezinta 5 jetoane cu 2 fete. Pe o fata se afla o cifra.
In scenariu acestea se aseaza cu cifra dedesubt, urmad ca la activare, sa se dezvaluie acea cifra ce va reprezenta numarul de zaruri aplicate unitatii ce a trecut peste.

Unele scenarii dispun de noi reguli speciale. Unde se cere, se poate aplica cate o astfel de regula pentru fiecare jucator. Acestea sunt “Regula Comisar” pentru armata rusa si “Regula Blitz” pentru armata germana.

Pentru o experienta mai detaliata a frontului, se poate achizitiona separat si plansa cu aspect grafic de iarna.

Mai jos aveti o galerie foto cu poze ce arata componentele acestei extensii:

 

 

 Sursa foto coperta: BoardGameGeek