Am gasit pe site-ul celor de la Capital un articol mai vechi in care se vorbeste de jocurile de table sau Backgammon si cativa milionari romani pasionati.

Aveti mai jos un extras din articol, continuarea o gasiti aici:

Printre pasionaţii de table cunoscuţi din România se numără Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Marcel Popescu, Cristian Popescu Piedone, Elisabeta Lipă şi Ivan Patzaichin, fără a-i omite pe verii Becali sau pe Mitică Dragomir. „Ilie Năstase este unul dintre cei mai entuziaști jucători, o pasiune născută de pe vremea când mergea în turnee cu Ion Țiriac și își petreceau timpul liber jucând table“, spune Radu Liviu. Noblețea jocului este demonstrată și de faptul că turneul final al Campionatului Mondial de BackGammon are loc la Monte Carlo. „Puţine sporturi au finala Campionatului Mondial la Monte Carlo“.

Unul dintre campionii României este Ion Ressu, nepotul pictorului Camil Ressu, fost câștigator al titlului mondial la în 1992 şi de două ori campion european. În urmă cu nouă ani, acesta câştiga 324.000 de dolari la Campionatul Mondial de la Monte Carlo. Astăzi, valoarea premiului se ridică la aproximativ 800.000 de euro.