O sa incepem o serie de articole dedicate jocurilor de societate ce folosesc miniaturi si o sa va prezentam pe cele cu adevarat spectaculoase.

Pentru inceput am ales Warmachine si Hordes, doua jocuri de razboi (wargames) in adevaratul sens al cuvantului.

Lansat in 2003 de Mike McVey, Brian Snoddy si Matt Wilson, Warmachine este un joc de tip table-top cu miniaturi pentru 2-4 jucatori si este publicat de Privateer Press. Jucatorii devin soldati vrajitori de elita cunoscuti sub numele de Warcaster. In timp ce un Warcaster si armata sa sunt o forta incredibila pe campul de lupta, puterea adevarata a acestuia sta in abilitatea de a controla prin magie si de a coordona actiunile lor de atacuri puternice folosind aburul si reglajele electrice automate ce reprezinta apogeul puterii militare in Regatele de Fier (Iron Kingdoms).

Ca o continuare a jocului Warmachine, in anul 2006 a fost lansat de aceeasi echipa si editura, Hordes, tot un joc de tip table-top cu miniaturi, dar de aceasta data pentru 2-8 jucatori.

Hordes poate fi privit fie ca o extensie a jocului Warmachine, fie ca un joc de sine statator ce foloseste acelasi sistem. Hordes vine cu 4 noi factiuni si este 100% compatibil cu Warmachine. Lasand la o parte tematica masinariilor ce functioneaza cu abur din Warmachine, Hordes se concentreaza pe puterile primitive tribale: Trollblood, Skorne, Legion of Everblight si Circle Orboros (Druids).

Mai jos aveti cateva miniaturi superbe realizate de cei de la Myriad Games, miniaturi facute special pentru cele 2 jocuri: Warmachine si Hordes.

Sursa