First published on BoardgameNews.com – Norenberc

Norenberc este un joc de societate gandit si realizat de catre Andreas Steding. Jocul se va lansa in octombrie 2010 la Essen, producatorul fiind White Goblin Games.

Jocul se poate juca de catre 2-5 jucatori, are o durata estimata de 90 de minute si este lansat in 4 limbi: Engleza, Franceza, Germana si Olandeza.

Mai jos aveti o prezentare a boardgame-ului Norenberc facuta de producator:
In Norenberc, fiecare jucator este un comerciant ambitios ce vrea sa obtina influenta in consiliul orasului Norenberc. Pentru a face asta, jucatorii trebuie sa invinga diferitele bresle ale mesterilor orasului. Jucatorul care are influenta asupra celor mai multe bresle va fi cel care va castiga jocul.

Fiecare runda este formata din unul sau mai multe ture. In fiecare tura, jucatorii aleg simultan breslele asupra carora vor sa actioneze, numarul fiind limitat de agentii disponibili. Actiunile includ cumpararea si vanzarea de bunuri, angajarea de vizitatori si plasarea lor in bresle: numerosi mesteri si oraseni cu abilitati speciale.

La sfarsitul fiecarei runde, conducatorul breslei va alege un favorit dintre jucatori: cel care va avea cele mai multe bunuri ale breslei respective. Favoritul fiecarei bresle va pretinde loialitatea conducatorului actual de breasla si va castiga un coif al acelei bresle. Cea mai importanta breasla din oras va oferi favoritului unul dintre cele mai valoroase coifuri.

La sfarsitul jocului, jucatorii vor compara mestesugarii adunati, coifurile, banii si orasenii pentru a vedea cine a castigat jocul!