Cei de la Lex Hobby Store ne-au trimis informatii despre ultimele noutati din lumea boardgames aparute in oferta lor. O sa regasiti titluri pentru toate gusturile. Sa pornim la drum!

Lancaster

Nominalizat la premiul Spiel des Jahres, Lancaster este un joc de societate din categoria celor medievale, folosind  mecanici precum plasarea de muncitori sau control zonal. Este un joc pentru 2-5 jucatori, avand o durata medie de 60 de minute.

In boardgame-ul Lancaster, jucatorii parcurg etapele de la a fi un simplu lord la cel mai puternic aliat al regelui. Pot face asta fi prin dezvoltarea proprie fie prin a avea mai multi cavalei in regat. In parlament ei incerca sa bage in fata legile ce ii avantajeaza pe ei. Jucatorii cu cele mai multe puncte de putere la sfarsitul jocului castiga.

Pe tura, jucatorii isi trimit cavalerii la locatii diferite:
– sate, unde se lupta cu alti cavaleri pentru premii si favoruri;
– castel, ca sa ia bani sau cavaleri noi;
– in conflict cu Franta, unde toti jucatorii isi combina puterea pentru puncte.

New York – Alhambra

Din familia jocurilor Alhambra, in New York actiunea se petrece in anii 1930 cand orasul era in boom-ul constructiilor. Zgarie norii apar ca ciupercile. Ca jucator te implici pentru a construi o fascinanta metropola.

New York este un joc de familie, pentru 2-6 jucatori incepatori, avand o durata medie de 60 minute.

Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath

In nord, legiunile de un dead a Imperiului Negru din Karkoth inainteaza spre lumea fragila a League of Nerath, determinati sa stearga de pe pamant oamenii.
In sud, infernul Iron Circle isi lanseaza hoardele de goblini asupra elfilor si corasarilor din Vailin.
De la inzapezitele zone a padurii Winterbole pana la insoritele coaste a Vailin-ului, 4 mari puteri se lupta pentru supravetuire.

Controleaza armate de soldati, masini de siege-uri, monstrii si dragoni pentru a ataca inamicii tai. Treci apele cu flote de nave de razboi si elementals. Omoara dragoni antici cu trupe de eroi, cautand artefacte magice si bogatii.

Mammut

Mammut este un joc de licitatie pentru 2-5 jucatori, avand o durata medie de 30 de minute.

Ce s-a vanat acum trebuie impartit si fiecare incearca sa ia cea mai mare bucata. In fiecare runda, tile-urile se amesteca si se pun pe masa aleator. Cele cu fata in sus arata ce s-a vanat azi. Pe tura ta poti:
1. sa iei cate tile-uri vrei;
2. ia toate tile-urile de la alt jucator cu conditia sa pui si unul de al tau inapoi.

Paris Connection

Paris Connection este un joc de deductie, economic, pentru 3-6 jucatori, avand o durata medie de 30 de minute.
Luand rolul unor pioneri ai cailor ferate din Franta, jucatorii trebuie sa conecteze cat mai multe orase cu linia de tren. Bineinteles ei incearca sa isi ia partea de la companiile de trenuri.
Datorita tacticilor flexibile si a bluff-ului sfarsitul jocului este imprevizibil.

Extensie Thunderstone: Thornwood Siege

Adanc in inima padurii Thornwood sta the Stone of Blight, una din Thunderstone-urile ce au nevoie de recuperare. Cu fortele Doom-ului care distrug lumea, timpul devine din ce in ce mai scurt.
Eroii se aduna acum in Wulfburg, la marginea padurii, pregatiti sa faca fata creaturilor din padure si sa caute Thunderstone-ul, dar e o problema: creaturile nu numai ca pazesc piatra dar acum ataca si satul.
Aceasta extensie a jocului de deck-building Thunderstone introduce monstri noi ca The Raiders si Siege Engines care aduc batalia la tine. Acesti monstri pot distruge carti din sat, pot omora eroi care inca nu sunt angajati si chiar te pot rani pe tine in ture in care “ocolesti” temnita.