Tikal II: The Lost Temple este continuarea jocului Tikal premiat in 1999 cu Spiel des Jahres, joc de societate realizat de faimosul duo Kramer-Kiesling.
Anuntat ca se va lansa in 2010 la festivalul Spiel (Essen), acesta este foarte asteptat de comunitatea jucatorilor de boardgames. Desi au aparut cateva poze ce prezinta un prototip pentru joc (poza de la inceput si poza de mai jos ce prezinta tabla de joc), cei de la GameWorks au anuntat conform boardgamenews.com ca mai este de lucru la el, mai ales la partea de grafica.


Sébastien Pauchon (GameWorks) a declarat ca in afara de grafica pentru cutia jocului, regulamentul va avea un design mai bogat decat deobicei, mai exact vor exista 9 pagini de benzi desenate la inceput. Acestea o sa fie realizate de Vincent Dutrait si ii prezinta pe profesorii Kramer si Kiesling la inceputul primei lor expeditii in Tikal.
Pauchon:” Introducerea jocurilor in regulamente se rezuma de multe ori la cateva fraze ce familiarizeaza jucatorii, asa ca am decis sa facem ceva diferit: o poveste adevarata ce prezinta inceputul aventurii, ce va servi drept o introducere pentru cateva principii ale jocului”

Mai jos aveti un draft al primei pagini din povestea regulamentului/aventurii.

Sursa articol si poze:  boardgamenews.com si boardgamegeek.com