Cei de la Spiel Portugal, Jocul Anului in Portugalia, au anuntat castigatorul pentru anul 2011: ORA et LABORA al designerului Uwe Rosenberg.

“In Ora et Labora, fiecare jucator se afla la conducerea unei manastiri medievale. Pe parcursul jocului va construi cladiri, se va lupta sa castige resurse de pe urma carora va face profit, va construi o infrastructura si va manufactura obiecte prestigioase – carti, ceramica, ornamente, relicve.

Fiecare jucator are o tabla de joc proprie si, din cand in cand, noi cladiri sunt introduse in joc. Cei interesati se vor putea folosi de materialele acumulate pana la acel moment, pentru a le construi pe tabla personala. Ca in Agricola: Farmers of the Moor, anumite spatii vor fi ocupate la inceputul jocului. Pentru a se putea construi pe ele, jucatorii vor fi nevoiti sa le curete in prealabil.

De asemenea, fiecare jucator va avea in subordinea lui cate 3 muncitori. Cu ajutorul lor, ei vor putea sa intre in cladirile construite si sa relizeze actiunile impuse de aceste locatii. Pentru a intra intr-una din cladirile adversarilor, jucatorii vor achita o taxa.”

Voi ati testat Ora et Labora? Cum vi se pare? Merita sa castige Spiel Portugal, Jocul Anului in Portugalia 2011 ?