Dupa ce am dus inapoi la Redgoblin jocul Samurai, ne vom apuca de Pandemic.  

Pandemic este un joc de tip colaborativ aparut in anul 2008. Acest board game este editat de Z-man Games. Se poate juca in 2,3 sau 4 jucatori. Ca si durata, producatorul estimeaza un joc la 45 de minute.

Coperta cutie:

Componente:
– 1 tabla de joc
– 116 carti de joc
– 96 cuburi de lemn indicatoare epidemie
– 5 pioni de lemn
– 6 centre de cercetare
– 1 pliant cu regulamentul in limba engleza.

Descriere:

Sunteti specialistii de la CDC din Atlanta, de unde observati mai multe boli virulente izbucnind simultan peste tot in lume. Misiunea echipei este de a preveni o epidemie la nivel mondial, în timp ce trateaza focare si cauta antidoturi pentru fiecare dintre cele patru epidemii, înainte de a-le scapa din mâna.

Jucatorii trebuie sa isi planifice strategiile în functie de puterile specialistului lor, inainte ca bolile sa distruga lumea. De exemplu, Operations Specialist poate construi statii de cercetare, necesare pentru a gasi antidoturile. Omul de stiinta (The Scientist) are nevoie de doar 4 carduri din o anumita boala pentru a produce antidotul aceasteia, in loc de 5. Dar bolile se raspandesc repede si timpul trece: echipa trebuie sa incerce sa incetineasca valul de infectii in zonele afectate, in timp ce dezvolta antidoturile. Daca boala se raspandeste necontrolat, jucatorii vor pierde. Daca pot vindeca toate cele patru boli, au castigat.

Plansa arata Pamantul cu unele centre foarte populate. In tura sa, fiecare jucator poate folosi patru actiuni: de a calatori, de vindeca, descoperi si de a construi. Cartile sunt folosite pentru acestea dar contin de asemenea si carti de epidemii …

Regulamentul nu este stufos, pare destul de bine explicat (l-am frunzarit o singura data). Mi se pare foarte originala ideea de a alege primul jucator in functie de cand a fost cel mai recent racit/bolnav.

Mai jos aveti cateva poze detaliate ce prezinta componentele: carti, pioni, regulamentul, tabla de joc.

 

 

Pandemic a fost oferit spre testare de catre Red Goblin .