Aceasta este o varianta mai simpla si mai usoara, care nu necesita cunostinte speciale, ci numai atentie si spirit de observatie, putand fi jucata de copii de 7—10 ani. Se scoate din pachetul de cartonase seria continand continentul australian, afara de cartea cu nr. 12, reprezentand urangutanul (deci in total se pun de o parte 11 carti).

Cartonasele ramase bine amestecate, se impart in numar egal jucatorilor (2—6) care le tin ferite de privirea celorlalti. Dupa ce s-au terminat de impartit toate cartonasele, fiecare jucator va imperechea pe cele care au acelasi numar (doua cate doua) si le va aseza pe masa, cu fata in sus. Apoi, cel care va ramane in mina cu cele mai multe cartonase va da sa traga un cartonas celui din dreapta sa insa fara ca acesta sa i le vada.

Cel care a tras, in caz ca si-a format o pereche (cu acelasi numar), o pune pe masa in fata sa, cum a facut la început; in caz ca nu are pereche, opreste cartonasul. Dupa aceasta, ii da urmatorului din dreapta sa sa traga de la el un cartonas.

Jocul continua astfel pana cand sunt aranjate pe masa toate perechile. Cel care ramane cu urangutanul (nr. 12 si fara pereche), devine „maimuta” in consecinta, va trebui sa vina pe rand in fata fiecaruia dintre jucatori, fiind obligat sa imite fidel gesturile facute de ei, spre hazul tuturor.