Dominion-Prezentarea_detaliata_a_componentelor_616

Plusuri

+ primul joc deck-building
+ se pot realiza strategii interesante
+ rejucabilitate mare
+ poți obține combinații interesante între cărți fără ca inițial să le intuiești, astfel jocul te surprinde mereu cu ceva bun
+ multe extensii de joc, ce adaugă noi cărți, alte componente de joc și mecanici bune.

Minusuri

– grafică nu prea grozavă pe cărțile de joc
– doar cărți de joc și cam puțin efort creativ – 10 copii de fiecare dintre cele 25 de cărți de regat – chiar dacă este parțial o caracteristică a genului de joc, unele jocuri precum Ascension au rezolvat acest lucru (nu și Thunderstone)
– greu să pui cărțile în sleeve-uri (peste 500 de cărți, te costă mult și îți ia mult timp) – cărțile de joc rezistă totuși la multe sesiuni de joc.

Număr de partide jucate
35+, 2-4 jucători.

Verdict final
Este un joc bun, trebuie cumpărat, mai ales pentru colecționarii de jocuri, fiindcă Dominion a pus bazele genului de jocuri deck-building. Dominion nu are reguli complexe și este accesibil multor tipuri de jucători, chiar și celor mai puțin inițiați în ale boardgames-urilor.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Dominion a fost scris de Valentin Maier  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.