qwirkle_ro

Plusuri, imi place pentru ca:

Am vazut un review pe net despre acest joc, mi s-a parut foarte amuzant si am zis ca trebuie sa il am. Mai ales ca mie imi plac jocurile abstracte, de logica, de memorie etc.
Am fost cu o prietena la un restaurant unde il aveau si am zis hai sa il incercam.
Joculetul arata fain, piesele sunt ok, se aseamana destul de mult cu scrabble. Este interesant ca nu ai efectiv o tabla, un teren limitat, ai doar punguta cu piese si incepi tu sa construiesti terenul de joaca. Practic e destul de portabil, doar de o masa maricica e nevoie.
E aceeasi atmosfera, tematica ca si jocul de scrabble.
Dar …

Nu imi place la acest joc/ Mi se pare deranjant:

Nu se mai termina …
Nu a mai fost asa amuzant cum credeam. Pierzi timp sa iti dai seama care combinatie merge decat sa construiesti o strategie de atac. Noi am fost doar 2 oameni si ni s-a parut lung, dar in 4 cred ca tine si mai mult. Oricat ai sta sa gandesti urmatorul pas, pana iti vine randul, mutarile jucatorilor dinaintea ta, iti vor da planurile peste cap si vei sta din nou sa te gandesti.
Mai este si sansa care o ai cand tragi din punguta piese. Asemeni lui scrabble unde poti trage doar consoane, si aici poti sa ai norocul sa nu ai simboluri pentru o combinatie.
Nu e un joc rau, dar ii lipseste ceva … noua ni s-a parut fad.
Pe urma am incercat Ingenious, care e tot pe acolo aproximativ. Aceasta ni s-a parut mult mai distractiv, mai antrenant. Mai usor de vazut legatura dintre piese si iti lasa mai mult timp sa vezi care iti poate aduce avantaj mai mare, sa iti planifici mutarile.

Numar de partide jucate: 1 meci in 2 jucatori

Verdict final: nu stiu daca merita, e un joc frumos dar parca ii lipseste o sclipire


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Qwirkle a fost scris de Alex Neagu  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.