Rococo

Desi la prima vedere pare un joc pentru domnisoare, in realitate nu e deloc asa, multi barbati din cercul de jucatori inraiti au cerut sa-l joace:). Este un joc de strategie in care norocul conteaza foarte putin, lucru preferat de majoritatea jucatorilor.

Imi place acest joc din mai multe motive:

1.Este interesant modul prin care iti alegi actiunile pe care vrei sa le faci in tura respectiva, alegand din cartile pe care le ai in mana dar si avand acces la alte actiuni suplimentare daca alegi sa cumperi carti in runda curenta.

2.Varietatea optiunilor de plasare a rochiilor pe tabla, pe diversele etaje, astfel incat sa obtii avantaje imediate sau la finalul jocului.

3.Tema este bine implementata. Iti cumperi material si ata, apoi te folosesti de indemanarea ucenicilor pentru a crea rochii de diferite modele, ieftine sau scumpe, pentru cei invitati la bal.

4.Tabla de joc are o grafica frumoasa si prezinta diferitele etaje din castelul regelui Louis al XV-lea, colturile in care vor canta muzicienii, dar si ornamentele care infrumuseteaza camerele. Componentele sunt viu colorate si de o calitate foarte buna.

In ceea ce priveste minusurile singurul lucru care nu-mi place pana acum dupa cateva zeci de jocuri este faptul ca nu exista o diversitate foarte mare a cartilor pe care poti sa le cumperi. Mi-as dori mai multe carti cu abilitati diferite in ceea ce priveste modul de punctare.

Numar de partide jucate: L-am jucat de aproximativ 6 ori in 4 si 5 jucatori. Rococo merge foarte bine si in 2 jucatori, l-am jucat deja de cel putin 10 ori.

Verdict final: Cred ca e un joc care merita cumparat pentru ca este usor de explicat, regulamentul nu este complicat, nu dureaza foarte mult avand un numar fix de runde, are o grafica atragatoare si multe strategii castigatoare.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Rococo a fost scris de Carmen Preotu  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.