Saboteur

Plusuri, imi place pentru ca:

1. este un joc excelent pentru petreceri, pentru grupuri mari de participanti;
2. foarte usor de invatat si rapid – un joc pentru toate varstele;
3. este foarte bun pentru cei ce nu au experienta vasta in boardgames sau pentru persoane care nu se cunosc. Interactiunea din timpul jocului faciliteaza partea sociabila – interactiune mare;
4. este interesant ca de la inceputul jocului nu sti cine mai e in tabara cu tine. Iar daca esti o pesoana buna pe manipulat poti arunca vina pe un pitic bun.
5. extensia este mai mult decat extraordinara, adugand foarte multe elemente noi. Sunt mult mai multe personaje, exista varianta si in 2 jucatori. Ridica nivelul de saboteala la un nou nivel. Practic toti sunt niste saboteuri, pe langa faptul ca tinzi sa sabotezi echipa adversa de pitici buni, la final ai vrea sa poti incurca si pe cei din propria echipa, ca sa castigi mai mult aur;
7. practic extensia e un must have, e un plus de refreshing la un joc clasic.
6. varianta in 2 jucatori e foarte captivanta, ajungi sa nu te grabesti sa gasesti aurul, dorind mai intai sa te aisguri ca il sabotezi pe celalalt.
7. grafica foarte reusita, sunt mici detalii de pe fiecare carte labirint foarte bine facute – mereu primesc intrebari: “scheletul face ceva?” “soricelul / pietricica asta influenteaza cu ceva”.
8. creeaza depdendenta.

Nu imi place / mi se pare deranjant:

1. odata ce pui cartile in sleevuri, vei avea nevoie de o noua cutie
2. necesita o suprafata relativ dreapta pentru desfasurarea jocului;
3. pentru jocul de baza, un grup relativ mare oameni e necesar pentru a putea juca la capacitate maxima
4. eu cel putin, jocul de baza il iau ca pe unul de echipa, castigand una din parti, dar cu noua extensie, cu noul sistem de joc, trebuie sa joci de mai multe ori ca sa desemnezi un singur castigator
5. extensie vine cu foarte multe elemente noi, chiar si pentru cei ce au jucat baza, ia ceva timp pana se invata cartile noi, regulamentul se va plimba mult pe la fiecare. De aceea, nu recomand introducerea extensiei intr-un grup de initiatici, ii vei pierde din start.

Numar partide jucate: 15 jocuri in minim 5 jucatori, 4 jocuri in 2 jucatori

Verdict final: jocul de baza impreuna cu extensia merita cumparate


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Saboteur + extensia a fost scris de Alex Neagu  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.