Ticket_to_Ride_Europe_coperta

Plusuri:

1. Este unul din cele mai simple jocuri de care nu te poti plictisi. Iar daca totusi o faci, extensia 1912 aduce si mai multe carti si variante de joc!
2. Regulile se invata de obicei mai repede decat se face setup-ul (sau cel putin asa se zice)
3. Componentele sunt de calitate, iar un lucru deosebit fata de majoritatea jocurilor este ca ofera vagoane de rezerva, in cazul in care unele se pierd!!
4. Fiecare set de vagoane vine cu o punga cu fermoar, ideala pentru a nu le pierde!
5. Ticketele de calatorie ofera o diversitate mare jocului prin numarul lor
6. Tabla de scor aflata pe marginea hartii este binevenita, la fel si tabelul de punctaj imprimat pe harta, astfel punctele putand fi contorizate la fiecare pas
7. Mecanicile jocului se imbina perfect, oferind simplitate si posibilitatea ca fiecare sa-si faca propria strategie
8. Aduce multe plusuri fara de Ticket to Ride USA, prin adaugarea de tunele (ce ofera o componenta surpriza/random jocului) si a garilor (care ajuta la completarea traseelor prin folosirea unei rute a unui adversar, sacrificand 4 puncte/gara, un cost ce merita totusi platit uneori)
9. Cartile mai mari decat in jocul original (USA) sunt mai usor de manevrat
10. Cutia este excelent compartimentata pentru stocarea componentelor pe categorii (chiar si fara pungute pentru vagoane, piesele tot nu s-ar amesteca)

Minusuri:

1. Daca inainte de numararea punctelor da cineva peste masa…:D…e grav :))
2. Dupa un numar considerabil de jocuri ticketele se pot retine (cel putin cele cu trasee lungi) si se poate intui usor ce traseu are fiecare (dar pentru asta e buna extensia)
3. Nu neaparat un minus, insa cand ti se taie calea si nici nu mai ai gari…e naspa 😀
4. Personal consider oarecum un minus posibilitatea de a acumula oricate carti in mana (cel putin asta e strategia mea :)) ). Cred ca o regula care obliga la utilizarea lor din cand in cand ar fi fost utila (gen injumatatirea cartilor la Catan), dar asta se poate rezolva printr-un house rule

Numar de partide jucate: 30+

Verdict final: Acest joc il recomand pentru a atrage persoane noi in lumea board games, fiind usor de invatat, simplu de jucat si extrem de amuzant, iar la final pot fi mari surprize 😀


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Ticket to Ride – Europe a fost scris de Stefan Nita pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.