Desi am preferat sa raman oarecum in umbra pana acum, am zis ca trebuie sa fac si eu o incercare…

Intrebarea fireasca: de ce tocmai acum? dupa mai bine de un an de blog? “mai bine mai tarziu…”, right?

Raspunsul este cat se poate de simplu: insistentele mele in fata lui Costy in a face un review legat de jocurile noastre de Mr. Jack au ramas fara niciun rezultat… Si banuiti si de ce, nu???!!! Sa formulam in termenii lui: “Costy, ce-ti mai place sa joci murdar si sa castigi la Rummy…. dar de Mr. Jack de ce nu zici nimic???”

Jocurile de Mr. Jack (2 la numar pana acum) s-au consumat saptamana trecuta, intr-o seara de joi, “in familie”. La propunerea mea “indecenta”, Costy a luat repede jocul (semn ca avea si el chef) si a inceput sa imi explice regulile (eu nu stiam o iota… 😀 ).

Primul joc:  Costy: “pentru un incepator, este mai usor de jucat rolul Inspectorului, asa ca eu o sa fiu Jack“… “prinde-ma daca poti!” i-am citit pe buze… Ok… sa jucam deci… multe intrebari din partea mea, consultari de regulament din partea lui Costy… ce sa-i faci? trebuie sa-i dai un raspuns omului daca insista, nu? Ce sa mai lungim vorba, Inspectorul a fost foarte inspirat si l-a cam inghesuit pe Jack pe la runda 4… (a nu se citi printre randuri… 😀 )

Jack“, glumet ca de obicei: “pai da, normal ca ai castigat… toata lumea vorbeste ca e greu de jucat rolui lui Jack si de obicei castiga Inspectorul…  Era de asteptat…”

Stau in expectativa 2 minute: “Ok, hai sa-ti iei revansa… Mai jucam inca un joc, ca tot am invatat… si sunt eu Jack de data asta” zic… Costy imi zambeste cu un aer de superioritate si nu sta mult pe ganduri: “Hai!”

Asez repede tabla de joc (ca pe cutie, ca acum am invatat… :D) si incepem, fara alte explicatii de data asta, ca doar avem experienta, nu???

Strategia lui Jack? Cat se poate de simpla:

– runda 1: il bagi pe Inspector in ceata sa nu-si dea seama prea usor care-i Jack;

runda 2: il plasezi pe Jack pe un canal (sa se miste repede), dar nu numai pe el (derutarea adversarului)… si ai grija sa ramana in intuneric

runda 3: Jack dispare prin canal si apare tocmai la iesirea de unde garzile au plecat mai devreme… Ghici cine scapa?!

Inspectore, ce facusi bre???” 😀

Si acum, in final, raspunsul lui Costy legat de faptul ca nu a scris nimic de cele 2 partide de Mr. Jack: “pai daca n-am facut poze???… cum sa fac review?”

@Costy: Data viitoare iar o sa “uiti” sa faci poze la joc ca sa ai scuza??? 😀