Daca ar fi sa respectam indicatiile de pe cutia jocului de societate Qwirkle si din regulamentul acestuia, am fi tentati sa credem ca acesta nu se poate juca in mai multe de 4 jucatori.

Ei bine, noi am trecut peste acest mic amanunt si cred ca avem mai mult de 5 partide in care am jucat in 6 jucatori. Jocul s-a desfasurat la fel ca atunci cand am jucat in 2, 3 sau 4, fara sa descoperim vreo problema.

Singura diferenta apare la scorul de la sfarsit, nu veti mai face atat de multe puncte si la durata de joc, aceasta crescand cu fiecare jucator.

Ce ne-a placut la partidele de Qwirkle in 6 jucatori a fost faptul ca au crescut sansele ca cineva sa faca un Qwirkle inaintea ta si sa iti fure cele 6 puncte bonus, asa ca a fost nevoie sa ne revizuim un pic strategia de joc. Este adevarat, scorurile individuale fiind ceva mai mici, nu se mai fac atat de multe “qwirkle”-uri (termen folosit pentru atunci cand se completeaza un rand de 6 piese cu o singura caracteristica in comun).

Nu am incercat in mai mult de 6 jucatori, pana acum cel putin nu am avut aceasta ocazie, dar testam si va dam de stire 😀 !

Asa ca, daca va doriti un joc de societate cu reguli usoare si care sa adune maxim 6 oameni la masa de joc, Qwirkle poate fi una dintre alegeri, mai ales ca exista si o varianta cu regulament in limba romana adusa de cei de la cutia.ro. Despre aceasta varianta a jocului Qwirkle am vorbit aici pe larg.

Cei din Bucuresti, pot testa gratuit jocul de societate Qwirkle in timpul intalnirile BoardGames BLOG Night organizate de noi in Ceainaria Tabiet (reincepem de pe 11 ianuarie 2012).