Ultimul joc luat in teste de la Red Goblin este Red Dragon Inn. Tema acestui joc de societate ma intriga de multa vreme:

“In Red Dragon Inn, tu si prietenii tai sunteti un grup de aventurieri eroici. Ati atacat inchisoarea medievala, ati ucis monstrii si le-ati luat comorile. Acum v-ati intors acasa, si ce mod mai bun de a sarbatorii victoria decat sa petreceti o seara la Hanul Dragonului Rosu? Veti petrece, veti bea si veti juca jocuri de noroc. Ultimul care a fost suficient de cumpatat cat sa ramana constient si suficient de viclean ca sa ii mai ramana din monezile de aur, este cel care va castiga.”

Acest boardgame a fost publicat de SlugFest Games in anul 2007 si este un joc de carti pentru incepatori, de petrecere. Se poate juca in 2-4 jucatori si are o durata de joc estimata la 30-60 de minute.

Cutia prezinta o imagine din han unde toata lumea bea si se distreaza, iar pe spatele ei gasim o descriere a celor 4 pesonaje personajelor:

            

In cutia acestui joc de societate gasim:

– 4 markere de Continut de Alcool (cele albe, transparente) si 4 markere de Noroc (cele rosii, transparente);
– 50 de jetoane Monezi de Aur;

– 4 table de joc pentru fiecare jucator;

– 30 de carti de Bauturi (Drink deck);

– 4 deck-uri unice a cate 40 de carti pentru fiecare din cele 4 personaje.

Cele 4 personaje din Red Dragon Inn sunt: Deirdre Preoteasa (Deirdre the Priestess), Fiona Usuratica (Fiona the Volatile), Gerki Ticalosul (Gerki the Sneak) si Zot Vrajitorul (Zot the Wizard).

Deirdre Preoteasa (Deirdre the Priestess)

  

Deirdre foloseste puterea Zeitei pentru a-si proteja si vindeca prietenii si pentru a lovi creaturile rele din temnitele adanci. Ea va lovi pe oricine o trateaza ca pe o mironosita, chiar daca uneori isi foloseste frumusetea pentru a obtine ceea ce isi doreste. Ea este protejata de catre Zeita, dar nu si impotriva alcoolului.

Fiona Usuratica (Fiona the Volatile)

 

Aceasta fata razboinica obraznica este rapida cu sabia… sau cu toporul, pumnalul, sau orice lucru ascutit si taios pe care pune mana.
Ea poate suporta luptele grele, iar constitutia ei formidabila o ajuta sa bea mult, dar cu toate acestea, nu se descurca prea bine sa tina evidenta banilor.

Gerki Ticalosul (Gerki the Sneak)

 

Gerki este un smecheras ce are tot timpul buzunarele pline cu aur. Este un maestru al otravurilor, al mecanismelor si al injunghierii oamenilor pe la spate, reusind sa-si salveze prietenii de multe ori. Desigur, daca nu ar fi fost atat de util, probabil ca il omorau pana acum. Gerki este atat de bun la pariat incat multa lume il suspecteaza ca triseaza. Si da, chiar o face!

Zot Vrajitorul (Zot the Wizard)

 

Zot ar fi putut avea un loc de munca linistit ca si profesor de magie la Colegiu Vrajitorilor daca nu ar fi fost impovarat cu Pooky, un iepure nebun, cu chef de baut. Zot este bun la trucurile de carti, asa ca, el este bun la pariat. Performantele sale in vraji il protejeaza fie ca e vorba de baut,pariat. Dar iepurele e nebun, pe bune!

Fiecare jucator isi poate alege cu ce personaj doreste sa joace. Tabla fiecarui jucator va arata ca in imaginea de mai jos, incepand cu markerul de Noroc pe cifra 20 si cu markerul de Alcool pe cifra 0:

Toate aceste componente sunt asezate foarte ordonat in cutia jocului cu spatii prevazute special pentru ele:

Din cate putem vedea, jocul Red Dragon Inn arata foarte bine in ce priveste calitatea componentelor. Despre cum se joaca si ce parere avem despre el, o sa revin cu un alt articol in care o sa va povestesc cum am invatat sa joc acest boardgame impreuna cu Carmen, Oaia Neagra 🙂 la Vatra Dornei.

Red Dragon Inn a fost oferit spre testare de catre Red Goblin.