Cartea de joc Transformer Station (Statia de Transformare) a fost lansata la Essen in anul 2009.

Cum se utilizeaza

Dupa pregatirea pietei de centrale (cele 4 centrale din piata actuala si cele 4 din piata viitoare), cartea se introduce in teancul de centrale ramase si se amesteca, la final plasand centrala cu numarul 13 deasupra si cartea de nivel 3 dedesubt (daca se joaca toate cele 3 nivele).

Cum influenteaza jocul

Statia de Transformare permite oricarei centrale detinute de catre un jucator sa alimenteze cu un oras in plus fata de cat este afisat pe aceasta.

Cand este trasa cartea Transformer Station (Statia de Transformare), ea se va licita imediat de catre jucatori, indiferent de faza in care se afla. Dupa licitatie se va trage o noua carte ce se va plasa in piata de centrale.

Primul jucatorul incepe licitatia spunand Pas sau oferind cel putin 10 Elektro. Licitatia continua in sensul acelor de ceasornic pana cand un jucator castiga.

Cel care a platit cel mai mult achita suma licitata si conecteaza Statia de Transformare la una din centralele sale, asezand-o langa aceasta. In faza 5, aceasta carte alimenteaza inca un oras.

Daca un jucator cumpara o centrala noua si decide sa renunte la centrala ce are atasata Statia de Transformare, acesta renunta la amandoua, nu poate pastra Statia de Transformare.

Cartea a fost oferita gratuit tuturor participantilor la Concursul de Reteaua Energetica.