Din vremuri imemoriabile, puterea pietrelor magice a fascinat…

Jocul de societate Rok asigura accesul in lumea magiei dar trebuie mai intai sa se masoare cu fortele adverse. Inainte de a le arunca in joc, ne putem concentra pe simpla placere de a manui aceste pietre superbe… apoi, cu un ochi de vultur si o miscare de fulger sa castigam partida!

Fiecare dintre jucatori trag o piatra din sac si o aseaza in fata lor, cu fata la vedere: este piatra echilibrului. Dupa aceea, fiecare trage la intamplare un numar de pietre din sac dependent de numarul nostru. In continuare, nu trebuie sa ne uitam la pietrele trase, ci sa le tinem ascunse in maini.

La semnalul primului jucator, cu totii arunca pietrele inspre centrul mesei, urmand sa fie deosebit de atenti, pentru a imperechea cat mai multe pietre inaintea celorlalti. Daca unul dintre ei reuseste sa imperecheze piatra echilibrului a unui jucator, atunci primeste alaturi de aceasta si toate pietrele de aceeasi culoare prezente in comoara sa magica.

Jocul se termina atunci cand numarul de pietre trase din saculet este mai mic sau egal cu numarul jucatorilor: atunci fiecare isi numara comorile, iar cel mai bogat in magie este declarat invingator.

Jocul de societate Rok se poate juca de catre 2-5 jucatori si a fost realizat de designerul Thierry Chapeau.

Cei interesati de regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate Rok il pot descarca direct de aici. Regulamentul a fost tradus de cei de la http://www.casaretro.com/.