Va povesteam aici cum am inceput noi sa jucam Samurai si cum mi-am gasit nasul. Surpriza a venit din partea “Oitzei Negre” si anume Carmen, prietena mea. Eram intr-o seara si i-am propus sa jucam noul joc invatat impreuna cu muck.

Am asezat harta repede si in sfarsit am avut si eu onoarea de a incepe primul (sunt mai mic, 2 luni diferenta 🙂 dar conteaza ). I-am explicat regulile de inceput, plus am raspuns la cateva intrebari punctuale . Ea a jucat cu galben eu cu rosu. Jocul a decurs normal pana spre sfarsit cand mi-am dat seama ca e posibil sa pierdem. Am facut o greseala ce putea sa fie fatala: am subestimat adversarul.

Am reusit sa fac un egal eu avand cele mai multe statuete de orez, ea cele cu Buddha. Asa arata harta la sfarsitul jocului:

 

Piesele ei:

Piesele mele:

 

La vreo 2 zile, a venit cu propunerea de a juca un Samurai . Cred ca este pentru prima oara cand propunea ea sa jucam. Asa ca incepem sa asezam piesele repejor,  ea alege bineinteles culoare galben, eu merg tot pe rosu. De data asta nu mai alegem aleator piesele, fiecare isi face o strategie.

De acum incepe declinul meu de jocuri Samurai castigate sau maxim egale. Pe parcursul jocului anuleaza cu placere , dar si cu o strategie bine definita, 2 figurine ce puteau fi foarte folositoare in planul meu diabolic de cucerire a Japoniei medievale 🙂 : un Buddha si un camp de orez . 

(Paranteza, se poate sari peste. Cand scriu acest post tocmai ce am terminat de vazut filmul Austin Powers – The GoldMember. Cred ca ma influenteaza sper eu pozitiv in relatarea acestor jocuri. Incheiem paranteza, mergem mai departe ).

Jocul nu a durat mult spre surprinderea mea (la noi Samurai devine un fel de sah de cele mai multe ori). 20 de minute. Intense minute. Se pare ca strategia mea nu a fost foarte bine pusa la punct de data asta si inevitabil am pierdut. Asa cum puteti vedea in pozele din galeria de mai jos, m-a depasit cu un Coif Inalt. Atat. O singura figurina a facut diferenta!!!

In perioada urmatoare, oricine a venit pe la noi, a invatat si a jucat Samurai. L-am carat si pe la altii. Nu pot spun decat ca jocul merita cumparat 100%. Este usor de invatat, se poate juca in 2-4 jucatori, dureaza putin, 20 minute in 2 jucatori si 45 de minute in 4. Pe langa toate acestea, nu ocupa spatiu mult si este foarte antrenant.

Nota (pentru mine): De cumparat cu prima ocazie!

Samurai a fost oferit spre testare de catre Red Goblin .