Va spuneam in articolul despre jocurile de la inceput de 2011 ca in afara de Bohnanza, Ingenious si Carcassonne am jucat si Battle Line impreuna cu Oitza Neagra (Carmen). Pentru cei care nu cunosc acest joc de societate, prezentarea si regulamentul tradus ca pot ajuta.

Battle Line este unul dintre jocurile pe care le jucam de fiecare data cu mare placere pentru ca nu dureaza foarte multa si nu necesita concentrare mare.

Pentru ca primele carti primite in joc erau potrivite pentru a incepe construirea de formatii Wedge si Phalanx, am decis sa atac in partea stanga, plasand cartile in formatiile respective. La mijloc am inceput o formatie de Phalanx cu carti de valoare 10.

Carmen a ales sa atace partea dreapta, plasand mereu carti ce duceau la construirea de formatii mai bune decat ce carti plasasem eu, ea fiind prima care a revedincat un steag, urmata indeaproape de mine.

Am facut greseala incepatorului: am renuntat la elementul surpriza, completand formatiile incepute si oferindu-i sansa sa inceapa formatii mai bune decat ale mele si pe partea stanga. Cu toata stradania mea, nu am reusit sa capturez decat doua steaguri, Carmen reusind cinci, trei dintre ele fiind si adiacente.

Aceasta victorie a Oitzei a “spalat” amintirea unei sesiuni de dinainte de Craciun in care reusisem sa o bat cu un scor bunicel de 4-1 pentru mine din 5 jocuri jucate.

Mai jos aveti o galerie foto cu poze din timpul jocului in ordine cronologica.