Articol scris de Andrei Popescu – Concurs Lex Hobby Store & BGB

O Dimineata Plina de Mister!

Ne-am intalnit la petrecerea organizata in casa de fite al unui mare mogul. Gazda insa a disparut fara urma. Ne-am adunat cu totii sa dezlegam misterul. Fiecare dintre noi banuim ca mogulul a fost omorat undeva si cadavrul ascuns. Dar nimeni nu vrea sa dea cartile pe fata. De aici orice este posibil. Depinde de intuitia fiecaruia sa descopere criminalul. Si nimeni nu are pile la vreun CSI-ist.

Set-ul este simplu. Tabla, frumos desenata in culori vii, prezinta cele 8 locatii unde crima ar fi putut avea loc si piscina unde fiecare personaj, dupa ce si-a facut calculele, poate sa se duca si sa spuna CINE a facut crima, CU CE a comis crima si UNDE a avut loc crima.

Se scot la intamplare o arma, un personaj si o locatie, se pun in plicul portocaliu si se aseaza pe locul cu piscina. Asta este unica solutie pe care fiecare trebuie sa o intuiasca corect pentru a castiga.(restul de carti se impart jucatorilor-in 4 ramane o carte in plus care sporeste dificultatea jocului)

Fiecare jucator a intrat in pielea unui personaj participant la petrecere. Fiecare personaj are o abilitate speciala. Cei patru invitati au fost: Plum, Scarlet, Mustard si White. Fiecare a primit o foaie pe care sa bifeze suspiciunile si un pix in culoarea personajului. White a starnit invidia primind un pix alb(astru).

In deck-ul de INTRIGA sunt 8 carti cu ceas. Dupa ce se extrag 7 din cele 8,cine a extrage cartea a 8-a iese din joc,iar ceasul cu nr opt se pune din nou in deck pentru a putea fi extras si de alti “norocosi”. Astfel te elimina din joc “crimnalul.”

Daca toti jucatorii au fost “ucisi”, jocul se termina si nimeni nu a descoperit criminalul.

Se impart fiecarui jucator cartile de ZVON, fiecare cu un numar egal de carti. Fiecare apoi isi bifeaza pe foaia lui ce carti cu Zvon are fie fiacare din categoriile: arma, locatie sau personaj. (poze Mustrad, Scarlet, White si Plum)

White a intrat in Patio si a incercat sa vada ce zvonuri ar fi adevarate.(Peacock a facut-o in Patio cu cutitul)

Un jucator odata intrat intr-o locatie lanseaza un zvon. Fiecare jucator, incepand cu cel din stanga,care are una din cartile care confirma zvonul trebuie sa o arate NUMAI jucatorul care a inceput zvonul.

Cand cineva isi aude numele rostit ca parte a unui zvon, personajul sau este mutat in camera respectiva si poate trage o carte intrigue.

Pe rand am inceput sa lansam diverse ZVONU-ri. Ba ca ar fi facut Plum crima in Living Room cu Toporul, fie ca ar fi fost Scarlet si ar fi folosit poison in Dining Room si fiecare a incercat sa isi confirme cat mai multe Zvonuri pentru a se apropia de adevar.

Cand am cazut pe casuta cu GHICI am tras cate o carte de INTRIGA. Din fericire primele runde nu au adus ceasuri. Fiecare a luat diverse abilitati cum ar fi in loc sa dea cu zarul sa ramana in camera respectiva si sa lanseze un alt zvon sau sa adauge 6 la zarul deja dat.

Apoi unul dupa altul am tras ceas si asa s-au adunat deja 3 ceasuri.

Fiecare din noi a incercat sa ajunga cat mai aproape de adevar. Eu am ajuns intr-un punct in care am crezut ca intuiesc bine, aveam ochii pe Plum in Observatory cu Bata. Din pacate, uitandu-ma in secret pe solutie am vazut ca arma era toporul si nu bata. Am pus solutia la loc si am iesit din joc putand doar sa confirm sau sa infirm zvonuri, posibilitatea sa mai castig jocul.

A doua care a incercat sa gaseasca solutia a fost Scarlet, care a intrat pe spatiul cu pisicina si a ghicit solutia corecta. Ma asteptam sa intuiasca pentru ca a vazut toate sezoanele din Columbo de mai multe ori si e fana Hercule Poirot si CSI. Ceilalalti eram doar cu ceva sezoane de CSI la activ.

Dimineata s-a incheiat, criminalul a fost prins, era chiar unul dintre noi, Plum.:) L-am dus la sectie si nu mai stim ce s-a intamplat cu el.