Articol scris de Bolog Sergiu – Concurs Lex Hobby Store & BGB

Scurta prezentare

Earth Reborn este un skirmish game, post-apocaliptic (sau fallout) cu lupta dintre doua factiuni, NORAD (cei din orasele subterane) si Salemite (zombii mutanti de la suprafata). Jocul vine cu un Scenario Book ce contine noua scenarii ce te vor invata rand pe rand regulile jocului.

Primul scenariu te invata regulile de baza cum ar fi miscarea si lupta corp la corp, cum activezi un caracter, ce sunt alea command points si order tokens si cum se  folosesc.

Cel de-al doilea scenariu intra in detalii despre Line of Sight si te invata cum sa te duelezi pentru initiativa si pentru intreruperea actiunii unui caracter inamic.

Scenariul 3, cel pe care il voi prezenta eu, te invata cum sa impusti pe cineva si prezinta echipamentele pe care le pot avea caracterele.

SESIUNE DE JOC – Scenariul 3

Target: Pr. John Kendall

De data aceasta eu am controlat factiunea Salemite cu o echipa formata din (de la stanga la dreapta) :

–       Zombie #1 echipat cu un cutit;
–       Prof. John Kendall echipat cu un card/cheie magnetica si cu un Virus Mortal;
–       Jack Saw;
–       Jessica Hollister echipata cu un Light Bolter.

In fiecare runda primeam 10 Command Points + bonusuri de la caractere si aveam si initiativa (adica mutam primul).

Fratele meu Narcis a controlat factiunea NORAD cu o echipa formata din:

– Vasquez echipata cu Sniper Rifle;
– James Woo echipat cu Grenade Launcher;
– Nick Bolter echipat cu Heavy Machinegun.

El primea cate 8 CP + bonusuri de la caractere in fiecare runda.

Din pacate, spre uimirea mea atunci cand m-am uitat pe telefon, nu aveam poze cu inceputul jocului.

Aveti aici o fotografie din manual :

Profesorul, Zombie 1 si Jack Saw au pornit din coltul de Nord-Vest iar Jessica era undeva in dreapta, langa cladire. Scopul meu era sa-l duc pe profesor in Laboratorul de Chimie (Chemistry Lab).

Echipa NORAD a inceput din coltul de Sud-Est a hartii si avea ca misiune recuperarea Virusului Mortal de la profesor si apoi iesirea cu el de pe harta prin Sud.

Nu parea o misiune simpla pentru Salemite. Singurul caracter care avea o arma de foc era Jessica in timp ce toti inamicii erau inarmati destul de bine. 

Fiecare jucator are un ecran protector dupa care isi ascunde punctele de comanda (command points sau CP) si jetoanele pentru ordini (order tokens).

Mai jos aveti un exemplu. La fiecare activare a unui caracter i se poate atribui un order token si un anumit numar de CP. 

RUNDA 1 

Dar sa revenim la sesiune. Eu aveam initiativa DAR… Narcis m-a provocat la un duel. Fiecare luam in secret un anumit numar de CP din spatele ecranului si le punem in pumn pentru a le paria. Ne deschidem pumnii in acelasi timp si numaram punctele. Narcis avea mai multe deci a castigat duelul si preia initiativa. 

O activeaza pe Vasquez si o trimite in fuga spre trioul meu din NV iar eu imi tarasc Zombie #1 spre ea. 

In turul urmator NORAD mi-a facut o surpriza venind cu James Woo in spatele blondei Jessica Hollister. A atacat-o folosindu-si Grenade Launcher-ul si a lovit-o din plin pentru 7 rani ceea ce insemna ca acum era ranita. Acest lucru a facut ca toate abilitatile ei sa fie serios diminuate. 

 

In urmatoarele ture majoritatea actiunii s-a petrecut intre cei doi. Eu l-am mai mutat pe Jack cativa pasi spre Vasquez iar pe prof. l-am ascuns pe dupa copaci. Nick Bolter s-a dus in ajutorul lui Woo dar nu mai era nevoie. Spre sfarsitul rundei, dupa o lupta ca in filme, pumni, picioare, James Woo face cativa pasi pentru a se indeparta de Jessica. Se intoarce, ocheste cu grenade launcher-ul si… 

BOOM! Blonda este facuta bucatele… 

         

Runda s-a terminat cu o pierdere uriasa pentru Salemite…. 

 

RUNDA 2

Initiativa imi revine automat asa ca il pun pe Zombie #1 sa-si tarasca hoitul spre Vasquez. Pe drum i-am lasat cutitul lui Jack Saw. Vasquez vede mortaciunea apropiindu-se de ea asa ca o ia la fuga nu inainte de a-si descarca incarcatorul in cadavrul ambulant. Totusi nu-i face decat niste zgarieturi. Profesorul tremura de frica si se ascunde prin tufisuri dar James Woo il vede si fuge sa-i dea si lui o grenada. In acest moment il provoc pe Narcis la duel pentru a intrerupe actiunea lui Woo. Castig si il pun pe John Kendall sa fuga in spatele lui Jack Saw. Woo nu il poate vedea acolo asa ca nu-l poate ataca. Nervos, il ataca pe Jack dar rateaza. 

Nick fuge si el spre profesor dar fricosul se ascunde iar dupa tufisuri. Runda se termina fara prea multa actiune. 

 

RUNDA 3

Imi pastrez initiativa pentru ca Narcis nu a cerut duel pentru ea.

Prof. John Kendall nu rezista tentatiei de a fugi spre laborator asa ca-si ia inima in dinti si fuge cat de mult poate. Ajunge langa cladirea din partea cealalta a hartii. Inca putin si intra in laborator dar uite ca vine si Nick Bolter !!! Isi scoate un heavy machine gun din buzunar pe care-l tinteste spre prof’…brat-tat-tat-tat!!! Profesorul John Kendall reproseaza:

-Un fleac! M-a ciuruit…

Acum si profu’ e ranit. Din fericire nu sufera mult. Cand vreau sa activez urmatorul caracter Narcis ma provoaca la un duel pentru intrerupere. Cheltuisem multe CP pe fuga lui John Kendall asa ca nu prea am avut ce sa mai pariez. Am pierdut duelul, Narcis il activeaza pe temutul James Woo care vine langa Nick si il loveste si pe John Kendall cu o grenada…DEAD! Dupa aceasta imi continui mutarea de dinainte de duelul pentru intrerupere si il misc pe Jack Saw cateva spatii spre Nick. Din pacate stau prost la capitolul CP si order tokens asa ca nu pot face nimic pentru a impiedica victoria NORAD. Imi mut caracterul Zombie #1 in incercarea de a bloca iesirea NORAD de pe harta. Dupa cateva ture James Woo se duce la cadavrul lui John Kendall, fura Virusul Mortal si se duce spre iesire. 

Runda se termina iar echipa Salemite nu mai poate spera la o victorie. 

 

RUNDA 4 

Incepem direct cu un duel pentru initiativa. Se pare ca Narcis vrea sa fuga cat mai repede. Deschidem pumnii si vedem diferenta : 11 CP  vs. 3 CP. Am pierdut initiativa.

Narcis il activeaza pe James Woo si trece cu acesta peste linia rosie. Victorie pentru NORAD!