Articol scris de Bolog Narcis – Concurs Lex Hobby Store & BGB

In vremuri de mult uitate,exista un mic continent populat de numeroase triburi razlete, pamantul era imbelsugat si variat, iar pentru un timp toate triburile au trait in pace unele cu celelalte.

Dar, ca in orice perioada de belsug, au existat cativa care s-au dezvoltat deasupra celorlalti si au simtit nevoia sa-si „extinda orizonturile”.

Astfel s-au facut remarcate doua triburi. Intai au iesit la lumina trolii, creaturi masive, cu pielea ca de rinocer.Nu stim exact de unde au venit, dar cateva lucruri erau clare, se simteau in elementul lor inconjurati de trunchiurile protectoare ale copacilor si locuiau in barloguri.
Simtind nevoia sa se extinda, au inceput prin a cuceri crestele abrupte ale muntilor si de a indeparta triburile mai mici din padurile apropiate. Au incercat si sa paraseasca linistea padurii pentru dealurile din nord, insa nu erau inca pregatiti pentru a iesi din mediul lor.

Celalalt trib ce si-a facut simtita prezenta a fost cel al oamenilor-sobolan, un trib numeros ce-si cladea fortarete impozante pentru a speria atacatorii. Acestia au inceput sa marsaluiasca din Nord, unde si-au construit o fortareata in mijlocul copacilor seculari. Pe urma s-au extins spre Sud, ocupand dealurile si padurile de pe tarmul Marii Mediane.

Din cauza numarului mare, atat a trolilor cat si a copacilor, au inceput sa apara tensiuni in randul acestora, simtind „nevoia de spatiu”. Asa ca unii mai indrazneti s-au aventurat dincolo de coroanele copacilor, cucerind dealurile si mlastinile din apropiere.

Natalitatea ridicata i-a silit pe oamenii-sobolan sa se extinda spre dealurile si mlastinile din Sud si chiar sa-si ridice o cetate pe solurile instabile din Nord.

Continuandu-si expansiunea, trolii au cucerit campii vaste si munti inalti.

Asemenea oricarui mare imperiu, acesta are o perioada de avant si una de declin, iar cel al oamenilor-sobolan nu e exceptie. Unii spun ca o politica denatalista a guvernului sobolan a dus la caderea acestui maret imperiu.

Cu un ultim efort militar, trolii au cucerit dealurile vecine.

Cand o monarhie cade, alta se ridica, asa ca in urma sobolanilor au aparut scheletii, ce pareau a fi „nascuti” pentru lupta, decimand inamici cu multa usurinta. Exista multe teorii legate de originea scheletilor, pe care le-am detaliat in lucrarea mea „OMG! Commando Skeletons”. Acestia au aparut dintr-o data si in forta, strapungand direct in inima teritoriului trolian. Iar din cadavrele trolilor cazuti la datorie au iesit noi scheleti, intarind forta militara a atacatorilor.

Aceasta a marcat declinul trolilor.
Scheletii si-au continuat cruciada sangeroasa, telul lor ramanand un mister.Singurul indiciu al menirii lor era ca nu le placeau trolii.

Un veac mai tarziu si-au facut aparitia un trib de pe un taram indepartat si necunoscut. Acest trib era cel mai ciudat dintre toate care au fost pana acum, nu se remarcau prin nimic fizic, dar le placea sa practice agricultura, hranindu-se cu roadele pamantului, ei s-au numit oameni. Ei aveau un talent special, locuiau si pe apa, isi construiau cutii imense din lemn cu care mergeau pe apa. Acestia au dat intai peste ramasitele Imperiului Sobolan, ce se aflau pe campia litorala din Nord, pe urma au marsaluit spre Sud, ocupand dealuri si alte campii.

Trolii se aflau la mila scheletilor, singurii supravietuitori erau ascunsi in inima muntilor, protejati de barlogurile lor din piatra.

Auzind de armata nemuritoare din Est, oamenii au decis sa-si faca locuintele pe mare, si sa se extinda pe uscat doar atat cat era strict necesar.

In setea lor nestapanita pentru moarte ,scheletii au considerat oamenii tinte usoare, marsaluind spre Vest prin Padurile Nesfarsite si cucerind campiile regatului oamenilor.

Oamenii, citind vechile scrieri si fiind fricosi de felul lor, nu si-au mai continuat politica expansionista.

Scheletii continuau sa atace satele de oameni, ii foloseau pe post de decoratiuni de Halloween, o sarbatoare inventata de ei pentru a-si sarbatori succesul militar.
Pe unde mergeau, scheletii lasau in urma lor un singur lucru, cadavre, iar din aceste cadavre scheletul din ele prindea viata, parasindu-si protectia carnala. Din aceste mase de carne in putrefactie au iesit zombi, intariti de o forta supranaturala. Straniu era faptul ca erau hoti si talhari, facand orice lucru pentru bani si avere, luand orice lucru pe care puneau mana de la inamici. Acestia s-au ridicat chiar din mijlocul scheletilor, alungandu-i din taramurile lor natale.

De-a lungul anilor, scheletii si-au pierdut setea de sange, ne mai avand forta de odinioara, acestia s-au multumit cu teritoriile pe care le aveau.

Zombi si-au continuat incet dar sigur ravagiile prin randul scheletilor.
Din adancurile pamantului si-au facut aparitia cei care s-au jucat cu moartea timp de secole, vrajitorii, ei putand merge pe sub pamant si fiind stapanii din umbra ai scheletilor.

Astfel au iesit ca stapani ai lumii vrajitorii, intr-o lume schimbata de razboi, lacomie si dorinta unei vieti mai bune.