Articol scris de Carmen Preotu – Concurs Lex Hobby Store & BGB

Iata cum eu si prietenul meu am devenit rivali pe insula Catan  🙂

Am inceput (asa cum scrie in regulament) fiecare cu cate 2 asezari…pe care trebuia sa le dezvoltam cu ajutorul resurselor, sa le imbunatatim si sa le aparam cu ajutorul eroilor…la inceput am pornit la drum..fiecare cu cate 3 carti de dezvoltare  Eu (wool ship+toll bridge+goldsmith), El (abbey+trade ship+marketplace).

Asa a inceput infruntarea pentru intaietatea pe insula. Primul zar a fost aruncat de El si a dat un ? (?=event). La primul tur si-a construit o Abbey si un Grain Ship.

Abbey -ul l-a ajutat foarte mult pe parcursul jocului pnetru ca a putut tine in mana mai multe carti pe care putea sa le joace si avea avantaje la diferite evenimente.

Apoi eu mi-am construit doar un drum.

La urmatoarea runda si-a mai construit inca o Abbey (what a luck).

Eu am incercat sa fac un punct si am reusit sa construiesc o asezare si un Toll Bridge.

Apoi a venit atacul hotilor si l-a lasat pe el fara  oi si fara aur :P.

Eu am profitat de ocazie J si m-am folosit de Goldsmith si mi-am luat resurse pentru a construi un oras.

Dupa cateva maini in care nimeni nu a mai reusit sa isi construiasca nimic, El si-a construit un oras, apoi si eu reusesc sa imi fac unul.  Apoi incearc sa fie cu un pas inainte si isi face si un Bath House (care ii aduce 1 punct castigator).

Din pacate vin cateva zaruri cu evenimentul Plague  si eu pierd resurse pentru ca nu am nici o cladire care sa ma ajute. El isi face o universitate (o poti construi numai daca ai Abbey sau Library).

Eu imi mai pun un oras, apoi un marketplace si o asezare. Ma axez pe dezvoltarea insulei prin asezari si orase daca nu am cum sa imi fac cladiri castigatoare..Isi mai construieste si el un oras si, dupa cateva runde, situatia arata asa poza 1 Eu, poza 2 El.

Apoi eu imi plasez primul erou..si reusesc sa construiesc si ultimul oras  existent in teancul de regiuni de constructie.

Cu ajutorul eroului si a trade ship-urilor construite  de-a lungul jocului mai adun inca doua puncte castigatoare (desi El a avut pentru cateva maini avantajul fortei), (trade si forta). Si asa am castigat jocul.La final pe masa improvizata situatia arata asa.

Jocul este o alternativa reusita la jocul pe tabla Catan (prietenului meu ii place mai mult decat jocul de baza Catan), cu rasturnari de situatii si module care il fac mult mai variat ca optiuni de dezvoltare si adunat puncte castigatoare.