Te-ai intrebat uneori ce este cu DnD si cu RPG-urile. Atatea prescurtari si nici un dictionar care sa iti explice.

Dungeons & Dragons (DnD) este un format de joc ce a aparut la inceputul anilor 1970 in care jucatorii numiti si eroi) incercau sa razbata prin povestea imaginata de povestitor (dungeon master sau DM). Pe atunci posibilitatile de astazi in realizarea unui joc erau doar un vis.

O tabla mare, miniaturi, carti de joc, jetoane(token), tile-uri, erau fie prea scumpe fie imposibil de realizat. De aceea jocul Dungeons & Dragons se invarte in jurul unei carti/manual – “Dungeon Master Handbook” care il invata pe povestitor posibilitatile si limitarile unui univers pe care trebuie sa il creeze. Povestea va va duce oriunde imaginatia a creat posibilitati: paduri intunecate, pesteri cu monstri fiorosi, sate bantuite de tot felul de necurati, drumuri pline de talhari, conace instabile si periculoase, printese rapite, comori de descoperit.

Pentru povestitor nu este un lucru usor sa isi imagineze un intreg univers, pentru ca eroii sa nu se plictiseasca, nici prea greu, deoarece vor fi doborati prea repede. Nici pentru eroi nu o sa fie usor sa inteleaga rase si clase si o puzderie de abilitatai si arme si echipament si…

De aceea, noi, echipa Red Goblin, de doua saptamani organizam sesiuni care sa introduca jucatorii intr-un univers mai vechi ca multi dintre noi.

In fiecare duminica organizam doua sesiuni de Dungeons & Dragons Encounters RPG incepand cu ora 13:00 si apoi cu ora 16:00. Aceste sesiuni sunt menite pentru jucatorii ce au experienta putina sau deloc in RPG-uri (role playing game), astfel putand sa descopere in timp scurt si cu resurse minime cu ce se manca prescurtarile astea. Formatul DnD Encounters presupune o poveste formata din aventuri de 2 ore, legate intre ele, insa pot fi duse la indeplinire de eroi de nivel 1-3. Desi jucatorii pot sa participe de la sesiune la sesiune cu acelasi erou, sunt incurajati sa isi aleaga eroi diferiti pentru a putea descoperi diversitatea acestui univers.

Participarea se face pe baza unei taxe modice de 10 ron in care este inclusa si o bautura racoritoare, iar inscrierea se face direct pe pagina de web a evenimentului din sectiunea Evenimente.

Mai jos aveti cateva poze de la evenimentul anterior.

 

Echipa Red Goblin