Settlers of America, Trails to Rails a fost anuntat de MayFair Games ca va fi lansat pe 15 iulie 2010. Pana va ajunge la noi, haideti sa vedem ce aduce nou acest titlu din seria Catan, mai ales ca de curand am avut ocazia sa jucam acest board game foarte apreciat.

Secolul 19 a sosit si America se indreapta catre Vest. Colonisti ce cauta vieti noi si oportunitati se lupta sa revedince tinuturi salbatice si sa construiasca orase noi.
Aceste orase noi se bazeaza pe sinele de cale ferata ce transporta bunurile necesare vietii. Cararile devin sine de cale ferata si aduc bunastare.

In timp ce aglomeratul Est inca ofera optiuni, resursele sale se imputineaza. Indreapta-te catre Vest pentru ati construi o avere! Banii plasati inteligent cauta terenuri nerevendicate, bogate si piete noi. Finanteaza-ti colonistii in timp ce se indreapta catre Vest sa construiasca orasele de maine! Leaga aceste orase cu sine de cale ferata din otel!

Settlers of America, Trails to Rails foloseste hexagoanele simple si nostime ale jocului Catan pentru a crea harta SUA de la inceputuri. Strange si schimba resursele cu scopul de a cumpara si muta colonisti, construieste orase, sine de cale ferata, cumpara si muta trenuri. Realizeaza legaturi de cale ferata pentru a obtine aur cu ajutorul caruia cumperi resurse si folosesti liniile adversarului.

Informatii joc:
Varsta: 10+
Numar jucatori: 3-4, recomandat 3
Durata joc: 90-120 minute
Designer: Klaus Teuber
Grafica: Michael Menzel

Componente:
– 120 sine de cale ferata (in 4 culori)
– 48 orase (in 4 culori)
– 8 locomotive (in 4 culori)
– 8 carute de colonisti (in 4 culori)
– 1 hot
– 40 cuburi de bunuri (in 4 culori)
– 40+ monede de aur (valori de 1 si 5)
– 4 carti de sumarizare costuri cladiri
– 1 tabla de joc
– 2 zaruri
– 12 pises cu numere
– 95 carti cu resurse
– 24 carti de dezvoltare
– 1 regulament in limba engleza

Sursa foto: BoardGameGeek