First published on BoardgameNews.com – Sharing

 

Ted Alspach vine cu o surpriza pentru Essen 2010 si mai ales pentru cei care au precomandat pachetul de harti pentru jocurile de societate Age of Steam / Steam map (Age of Steam/Steam Map Pack ). Lansat tot de firma sa Bézier Games, pachetul va contine si o harta bonus, numita Sharing (A imparti), doar pentru precomenzi.

Sharing ne aduce in atentie un episod foarte special al unui joc de Age of Steam, iar descrierea oferita de designer-ul Ted Alspach intareste cele zise:

“Tot ceea ce ti-ai dorit in viata a fost sa conectezi toate locatiile unde se desfasoara petreceri astfel incat toata lumea sa-si dea cadouri? Cunosti, bineinteles, faptul ca oamenii care au construit companiile de cale ferata sunt cei mai generosi oameni din lume. Ei iubesc sa-si ajute competitorii, cu motto-ul “toti pentru binele suprem”, in timp ce au parte de multa distractie. In aceasta extensie, imparti sinele de cale ferata cu adversarii in timp si ei le impart pe ale lor cu tine.

Da, inca te lupti cu ceilalti jucatori sa muti la petrecerea corecta toate cadourile pe care le are lumea, dar o faci cu o clipire din ochi si distractie si apoi sari la randul tau. Intr-adevar, este tot un singur castigator, dar este vorba de cati prieteni iti faci pe parcursul jocului si, nu-i asa, asta ii face pe toti castigatori!”

Sharing este pentru 3-6 jucatori ce tin la ceilalti oameni.