Producatorul american Gale Force Nine a anuntat pentru luna Septembrie 2012 lansarea jocului de societate Spartacus: A Game of Blood & Treachery. In Spartacus, un joc incitant cu scheme diabolice si lupte sangeroase in spirat din serialul cu acelasi nume, fiecare jucator va lua rolul lui Dominus, conducatorul unei case in crestere din orasul Capua al Imperiului Roman. Fiecare casa va concura pentru Influenta, pentru a obtine favoarea Romei.

Printr-o combinatie de scheme politice si lupte glorioase pe nisipul arenei, casei tale ii va creste faima si statutul. Ca Dominus, ai la dispozitia ta numeroase resurse. Garzile te apara de uneltirile adversarilor. Sclavii au grija de casa ta si iti aduc aur. Gladiatorii se lupta pentru a-si castiga gloria in lupte si pentru a aduce influenta conducatorului lor.



Trei faze principale vor fi in fiecare runda din jocul Spartacus: A Game of Blood & Treachery.

In Faza Intrigii jucatorii lanseaza uneltirile, sperand sa-si creasca averea in timp ce o submineaza pe a adversarilor. Uneltirile si Reactiile sunt reprezentate de cartile din deck-ul de Intriga. Jucatorii isi exercita influenta pentru a-si pune in joc Uneltirile, de multe ori cerand (sau mituind) ajutorul unui adversar pentru a reusi sa realizeze comploturi complexe.

Faza de Piata este atunci cand jucatorii cumpara, vand si schimba Bunuri(Gladiatori, Sclavi si Garzi). De asemenea, jucatorii vor licita impotriva adversarilor pentru a cumpara bunuri noi in faza de licitatie. Averea nu este singura cale de a reusi pe masura ce jucatorii merg la cacealma sau negociaza pentru bunurile dupa care tanjesc.

Faza Arenei este atunci cand sunt tinute luptele sangeroase. Gladiatorii a doua Case rivale sunt asmutiti unii impotriva celorlalti intr-o lupta brutala pentru glorie. Spectacolele jocului sunt reprezentate de luptele miniaturilor de pe tabla Arenei. Luptatorii arunca zarurile de Atac, Aparare si Viteza pentru a determina castigatorii. Toti jucatorii vor incerca sa-si mareasca averile prin pariuri puse pe rezultatele acestor conflicte. Luptatorii care inving in arena primesc Favoruri si Conducatorul lor castiga Influenta.



Scopul in joc este de a deveni cea mai influenta Casa din Capua, garantand astfel Puterea familiei in anii urmatori. In timpul jocului, jucatorii se vor mitui, otravi, trada, fura, santaja si submina unii pe altii.

Spartacus: A Game of Blood & Treachery este realizat de designerii Aaron Dill, John Kovaleski si Sean Sweigart, foloseste mecanici precum Auction/Bidding, Betting/Wagering, Dice Rolling, Hand Management, Trading si Variable Player Powers, are o durate de joc estima la 150 de minute si se poate juca de 3-4 jucatori.