O stire ceva mai veche, am asteptat sa apara mai multe detalii, se pare insa ca Stefan Feld nu se grabeste sa ne lumineze cu mai multe informatii.

Stefan Feld va lansa in curand un nou joc de societate, Trajan, fiind editat de o companie nemteasca noua pe piata: Ammonit Spiele. La baza, pe partea de design, Trajan se asemeana cu jocurile Notre Dame, In the Year of the Dragon si Macao in care jucatorii gestioneaza o tabla de joc individuala in timp ce concureaza intr-un spatiu comun, afectand indirect pe ceilalti jucatori. Fiecare dintre aceste jocuri are o anumita particularitate in design – Card Drafting pentru actiuni in Notre Dame, amestecarea actiunilor si selectarea lor in fiecare runda in jocul Year of the Dragon, roata nostima de distribuire a cuburilor in MacaoTrajan avand un mecanism asemanator ce este folosit in familia de jocuri Mancala pentru a guverna alegerea actiunilor unui jucator.

In Trajan, un jucator are 6 actiuni posibile, toate edescrise mai sus prin diferite icoane – construire, schimb, luarea de jetoane de la forum, folosirea armatelor, influentarea Senatului si plasarea de jetoane pe tabla de joc individuala.