Fiind pasionat de Talisman (Revised 4th Edition), Robert Militaru ne-a trimis regulamentul tradus in limba romana al acestui joc.

Talisman (Revised 4th Edition) este un board game cu o tema fantasy pentru 2-6 jucatori, avand o durata de joc estimata de 60 minute. Jocul contine 14 personaje, de la Razboinicul cel viteaz la puternicul Vrajitor.

Talisman ne introduce treptat intr-o poveste epica, cu fapte eroice, confruntari fantastice, comori si magie, cu lupte incrancenate, uneori pierdute, dar mereu o poveste care aduce provocari noi si fascinante!

Povestea noastra incepe cu un vrajitor puternic, care a murit cu mult timp in urma, si a domnit peste aceste taramuri ale Talismanului folosindu-se de puterea unei coroane magice, faurita in Valea Focului de spirite subjugate prin magie. Pentru mai multe secole vrajitorul a domnit, pana cand, dupa o viata petrecuta printre cartile si vrajile sale, a simtit ca zilele sale au ajuns la capat.

Atunci a ascuns coroana in cea mai periculoasa si infricosatoare zona din tinutul sau, punand in jurul acesteia unii dintre cei mai infricosatori gardieni, si unele dintre cele mai periculoase vraji. Odata ce a facut acest lucru, a pierit, si cu ultima sa suflare, a proclamat ca numai un viteaz cu o mare putere, intelepciune si curaj sa ia coroana si sa conduca in locul sau.

Sute de ani au trecut, si tinutul, mult timp neguvernat si neprotejat, a devenit tot mai periculos, fiind impanzit de monstri, tulburat de nenumarate rele. in aceste zile, legenda atrage in aceste tinuturi nesigure tot mai multi eroi curajosi – fiecare cautand Coroana Supunerii si sperand la o domnie asupra taramurilor Talismanului. Pana in prezent nimeni nu s-a dovedit a fi vrednic de o asemenea provocare. Oasele cautatorilor zac inalbite si rupte prin Campia Pericolelor, puse deoparte pentru a fi roase de fiarele salbatice si de monstri.

Scopul jocului este de a ajunge la Coroana Supunerii din centrul tablei de joc si apoi, prin aplicarea Vrajii Supunere sa forteze iesirea din joc a celorlalte personaje. Personajele la inceput se
vor aventura in Regiunile Exterioara si de Mijloc pentru a-si imbunatati Puterea, Priceperea si nivelul de viata pana cand vor fi suficient de puternici pentru a aborda Regiunea Interioara.

Insa, mai intai trebuie sa gaseasca un talisman care sa le permita sa intre in Valea Focului si sa ajunga la Coroana Supunerii.

Pentru cei interesati, regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate Talisman (Revised 4th Edition) se poate descarca direct de aici, sau din sectiunea de Regulamente in Limba Romana.

Multumim lui Robert pentru aceasta traducere! Spor la jucat!