Cum suntem in luna decembrie, luna cadourilor, cei de la Taraba de Jocuri  au pentru voi 10 recomandari de jocuri tocmai bune pentru a fi facute cadou celor dragi.

1. DIXIT ODYSSEY

Taramul viselor nu este niciodata prea departe de realitate. Zi de zi visam cu ochii deschisi la lucruri care ni le dorim, oameni pe care sa-i intalnim si o viata mai buna. De ce sa fie totul doar vis si nu un mod de petrecere al timpului liber? Sa dam frau liber imaginatiei!

In fiecare tura din Dixit Odyssey unul dintre jucatori este povestitorul. El alege una din cele sase carti din mana sa si va da un indiciu. Ceilalti jucatori aleg de asemenea dintre cele sase carti din mana care considera ca se potrivette cel mai bine cu indiciul povestitorului.

 

2. BLOKUS

Tetris pe tabla?!

Pornind dintr-un colt al tablei de joc, aseaza-ti piesele astfel incat sa se atinga doar in colturi cu piesele asezate de tine anterior. Punand cat mai multe piese pe tabla, iti vei impiedica adversarii sa se extinda si astfel vei castiga jocul!

Vandut in lume in peste trei milioane de exemplare, Blokus este un joc ce se invata in 2 minute, dar care necesita multa strategie si logica, lucru dovedit si de premiul acordat de celebra organizatie MENSA. Acest joc exceptional, cu cele 26 de premii castigate pana acum, a devenit cel mai premiat joc al secolului XXI.

 

3. TICKET TO RIDE: EUROPE

Ticket To Ride – Europe reprezinta continuarea seriei de aventuri feroviare din America de Nord. Pe langa noua tabla de joc vei descoperi elemente noi precum tunele, feriboturi sau gari.

Jocul este complet nou si nu necesita varianta originala Ticket to Ride, pe care ti-o recomandam pentru a-ti incepe extraordinara aventura in lumea trenurilor.

 

4. CARCASSONNE + EXTENSII

Dezvolta regiunea din jurul orasului Carcassonne si plaseaza-ti discipolii pe drumuri, in cetati, in manastiri sau pe pasuni. Pentru a castiga jocul, foloseste-ti indemanarea si talentul in dezvoltarea zonei si in amplasarea hotilor, cavalerilor, calugarilor si, respectiv, a fermierilor. Jucand Carcassonne, vei avea parte de noi provocari dupa fiecare runda!

Carcassonne, cel mai bine vandut board game, te fascineaza prin simplitate si ingeniozitate!

 

5. A GAME OF THRONES – THE BOARD GAME (2nd EDITION)

A doua ediţie aduce o serie de îmbunătăţiri experineţei de a juca A Game of Thrones. Se încorporează elemente din extensiile anterioare, inclusiv porturi, garnizoane, Wildling cards şi Siege engine, aducând în acelaşi timp inovaţii bine venite.

În spatele a mici panouri de carton vei putea sa îţi ascunzi intenţiile de ochii indiscreţi ai inamicilor, în timp ce o serie de noi cărţi de luptă vor creşte incertitudinea războiului. Acest lucru, împreună cu grafica actualizată şi un set de reguli mai clar expuse, presupune că este un moment potrivit pentru revendicarea tronului.

 

6. K2 + K2 BROAD PEEK EXPANSION

K2 este al doilea munte de pe Pamant ca inaltime dar si ca periculozitate. Mai este cunoscut sub numele de Muntele Salbatic, deoarece una din patru persoane care ajung in varf sfarseste tragic… Iar K2 n-a fost urcat niciodata pe timp de iarna!

K2 este un joc in care fiecare jucator conduce o echipa formata din doi alpinisti ce incearca sa urce pe piscul muntelui K2 si apoi sa se intoarca la baza in siguranta inaintea altor echipe.

7. ASARA

Fii tu cel care construieste cel mai frumos turn!

Jucatorii, faimosi arhitecti, vor incerca sa obtina cele mai bune piese de constructie cu care sa ridice turnuri neobisnuite. Fii mereu cu un pas in fata celorlalti si vei fi declarat cel mai bun arhitect.

 

8. DOBBLE

DOBBLE este un joc de atentie si rapiditate. Primul jucator care gaseste perechea cartii pe care o are in mana, fie le poate pastra, fie poate scapa de ele. Imaginile pot fi de diferite dimensiuni. Cardurile sunt rotunde iar imaginile infatisate pe acestea pot fi insecte, plante, simboluri, fete zambitoare.

 

9. BATTLESTAR GALACTICA + EXPANSIONS

‘Battlestar Galactica: The Board Game’ este un joc interesant despre suspiciune, intriga si lupta pentru supravietuire. Bazat pe celebra serie TV de SF, jocul pune jucatorii in rolul unuia din cele zece caractere principale din serial.

Fiecare personaj are abilitatile si slabiciunile lui si toti trebuie sa lucreze impreuna pentru ca omenirea sa aiba o sansa de supravietuire. Totusi, unul sau mai multe personaje sunt de partea Cylonilor. Jucatorii trebuie sa-i de-a de gol pe tradatori in timp ce lipsa hranei si problemele politice ameninta flota cu distrugerea.

 

10.  GET NUTS

Get Nuts este un joc rapid, de tactica, pentru 3-6 jucatori, in care vei fi pus in pielea unei veverite hotarate sa adune cat mai multe nuci. Fii atent! Exista multi inamici care vor face tot posibilul sa-ti incurce planurile.

Pentru a ajunge la gramada de nuci, jucatorul trebuie sa-si miste veverita de-a lungul unei poteci compuse din 4 carti (pentru ca acest lucru sa fie posibil, va trebui sa-si joace cartile de copac). In timpul unei runde, un jucator are la dispozitie 4 puncte de actiune pe care le poate juca. La sfarsitul turei sale, poate decarta cartile nejucate, dupa care isi va completa mana de carti (trebuie sa aiba mereu cate 5 carti).