In domeniul jocurilor de societate, Analysis Paralysis este fenomenul care apare la unii jucatori in general in cadrul jocurilor mai complexe, fenomen caracterizat printr-o perioada excesiva de gandire a unei mutari. Sunt unele jocuri cunoscute pentru acest efect datorita numarului mare de elemente de luat in calcul, uneori insa este o caracteristica a unui jucator, caracteristica vizibila chiar si in jocuri mai putin complexe.
 
Fenomenul Analysis Paralysis poate fi scuzat uneori la jocurile complexe, dar este suparator pentru partenerii de joc si duce la stricarea fluxului normal de joc si mai ales a distractiei.

Tom Vasel de la Dice Tower a postat de curand un material video destul de nostim ce prezinta mai in gluma mai in serios acest fenomen in cadrul jocurilor precum Mage Knight sau Trajan.

Seria de articole Termeni in Board Games se bazeaza pe Ghidul Board Games pentru incepatori scris de Adrian Pirciu. Cu aceste articole incercam sa-i familiarizam pe incepatori cu termeni si concepte din lumea board games. Pe langa explicatiile din ghid, am completat si cu alte informatii utile, strans legate de termenul prezentat.