The Lord of the Rings: The Card Game este un joc al eroilor, al calatoriilor periculoase si al aventurii in tinuturile descrise in capodopera epica fantasy creata de J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings. In acest joc, jucatorii iau rolul unui grup de eroi care incearca sa completeze misiuni periculoase. Aceste misiuni au loc pe parcursul unei perioade de 17 ani: din momentul in care Bilbo isi serbeaza cei 111 ani de nastere (si cei 33 ai lui Frodo) pana in zilele in care Frodo se pregateste sa paraseasca Shire. In loc de a relata clasicile povesti ce au fost povestite anterior, jocul ofera jucatorilor o multime de elemente – personaje, evenimente, obiecte, artefacte, scenarii – care le permit sa intreprinda noi aventuri si sa incerce noi experiente cu indragitele personaje din The Lord of the Rings pe parcursul desfasurarii istoriei Taramului de Mijloc.

Spre deosebire deosebire de cele mai multe jocuri cu carti in care jucatorii concureaza unul impotriva celuilalt, The Lord of the Rings: The Card Game este un joc cooperativ in care jucatorii lucreaza impreuna, concurand impotriva unui scenariu executat automat de joc. In fiecare partida jucatorii incearca sa treaca peste intamplari neprevazute, inamici si confruntari ale unui scenariu, impotriva caruia pot castiga sau pierde impreuna.

The Lord of the Rings: The Card Game este un joc de unul pana la doi jucatori care poate fi jucat folosind componentele acestui set de baza. (Pot juca patru jucatori intr-un joc cooperativ folosind un al doilea set de baza). In plus, The Lord of the Rings: The Card Game este un joc tip Living Card Game (LCG), iar distractia si experienta in joc pot fi personalizate si imbunatatite prin extensiile de cate 60 de carti, ce apar in mod regulat, numite pachete Aventura. Fiecare dintre pachetele Aventura ofera jucatorilor noi optiuni si strategii pentru pachetele lor de carti, precum si un nou scenariu, complet, impotriva caruia sa jucati. Suplimentar, pachetele majore Misiune (Quest) introduc noi zone din Taramul de Mijloc prin care jucatorii pot calatori, explora si cauta noi aventuri.

The Lord of the Rings: The Card Game poate fi jucat atat ocazional cu prietenii, cat si in cadrul unor turnee organizate care sunt oficial supervizate de Fantasy Flight Games.


Pentru cei interesati, regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate The Lord of the Rings: The Card Game se poate descarca direct de aici, sau din sectiunea de Regulamente in Limba Romana.


Acest regulament a fost tradus de Robert Militaru.