“Ziua a 10-a, anul 2040, spionii au deturnat a doua misiune, nu stii in cine poti avea incredere! Pentru ca Rezistenta sa aiba succes, trebuie sa dam totul! Nu voi avea somn, nu voi avea liniste pana cand moartea mea nu va fi incoronata cu flori de izbanda! Viva la Revolucion!”

Fragment din Jurnalul imaginatiei mele


Aparut in anul 2009 sub egida designer-ului Don Eskridge, The Resistance este jucat de oameni de toate varstele, toate natiile, toate crezurile!


Calitate componente

Avem:
– 10 carti character;
– 10 carti misiune (5 Fail si 5 Succes);
– 15 carti actiune;
– 5 token-uri pentru misiune;
– 20 tokenuri pentru vot ( 10 Succes, 10 Reject);
– 5 tokenuri pentru a tine scorul;
– 1 token pentru runda;
– 1 token pentru a puncta runda;
– 1 token pentru Leader;
– 3 table de joc.

Calitatea cartilor este rezonabila, de preferat sa le sleeve-uti pentru a rezista mai mult in timp!



Ideea jocului

Intr-un viitor in care corporatiile fac legea in stat, un grup de martiri (Resistance) sacrifica totul pentru a rasturna aceasta teatralizare a subjugarii obstesti! Insa, nici o lupta nu e fara de obstacole! Spioni s-au infiltrat in randul cauzasilor si incearca sabotarea Rezistentei! Cine va castiga?! Ce viitor va avea aceasta lume?! Ramane de jucat si aflat!

Jocul se poate juca intre 5 – 10 jucatori si dureaza undeva la 30 de minute! Let`s begin a game of 5 (five)!

Avem 3 baieti buni (Resistance) si 2 baieti rai (Spy)! Jocul incepe cu impartirea rolurilor (face down)! Toate lumea inchide ochii, spionii deschid ochii se privesc, spionii apoi inchid ochii, dupa care toata lumea deschide ochii! Eeeeee!

Se alege un Leader in mod aleatoriu; am sa fiu sincer, de fiecare data cand joc The Resistance, eu sunt intotdeauna primul Leader! Buuuuu!  Anyway, in prima misiune merg doua persoane! Leaderul poate alege oricare doua persoane, inclusiv pe el insusi! Se aleg doi jucatori, eu si Tom!

Acum toata lumea are posibilitatea sa voteze daca este de acord cu aceasta componenta a primei misiuni! Daca echipa a trecut de acest vot se trece la misiunea propriu-zisa, care consta intr-un test semi-psihologic; glumesc! Nici vorba de asa ceva! Se impart pur si simplu doua carti: una Mission Success si cealalata Mission Failed!

Jucatorul care face parte din Resistance este obligat sa dea Mission Success, cel de partea spionilor poate disimula si alege oricare din cele doua posibilitati, pentru a-si ascunde identitatea!

Acest principiu se repeta pe tot parcursul jocului! Apoi urmeaza urmatorul jucator ca si Leader, el formeaza o echipa de 3 jucatori sa mearga in misiune si lucrurile evolueaza! La 3 misiuni Failed castiga spionii la 3 misiuni cu success castiga the Good Guys!

In mare, acesta este jocul, fara a intra in foarte multe detalii de regulament, de psihologie a spionului si a revolutionarilor!


Gand Final

What a game! This is the Bomb! Unul din jocurile mele preferate alaturi de Ultimate Werewolf!

Am sa incep totusi cu un minus! In jocurile de 5 – 6 -7 jucatori, in prima misiune, merg doar doi jucatori … ati spune si?! Well pana acum, in prima misiune nici un spion nu s-a desconspirat sa dea fail din prima, ceea ce face jocul putin cam repetitiv, chiar convenind ca in prima misiune sa trecem direct succes!

In rest, sincer nu am ce spune de rau despre acest joc! Eu sunt innebunit dupa jocurile in care intervine disimularea!  Daca stiti ca va plac jocurile din categoria: Deductie, Identitate Secreta, Inselaciune, sigur acest joc va fi placul dumneavoastra!

Pana la urmatoarea partida de The Resistance, toate cele bune!


Articol scris de Radu B. Sursa foto: arhiva personala