Inceputul

Imi aduc aminte cu greu inceputul razboiului. Cele 5 mari puteri mondiale nu au ajuns la o intelegere legata de combustibilii fosili atat de necesari vietii. Fiecare si-a adus trupe in teritoriile cheie detinute si si-a mutat trupele pentru apararea capitalei sau a centrului de comanda principal.

Dar sortii izbandei au fost doar de partea noastra. Inamicii au capitulat unul cate unul dupa lupte numeroase si vieti omenesti pierdute fara rost, ca niste batalii decise de zar. A fost ca si cum zeii ar juca un joc de noroc cu vietile noastre. Destinul nu ne apartine.

Prezentul

Mirosul de praf de pusca se amesteca cu mirosul acru si greu de carne umana arsa si putreda. Sunt in prima linie pentru cucerirea capitalei inamice. Este ultima reduta in castigarea razboiului si cucerirea lumii.

Conducatorul nostru se simte norocos azi. Ne-a spus ca dupa castigarea bataliei se va retrage din aceasta lume plina de razboaie ce au nimicit mai toata populatia de pe intreg Pamantul. Primele 2 razboaie mondiale au fost un fel de antrenament pe langa acesta.

Cele 15 orase cheie din intreaga lume ne apartin si fiecare teritoriu castigat pana acum are trupe din armata noastra prezente. Nu se risca o rascoala ale inamicilor ce ar duce la pierderea de teritorii insemnate.

Fiecare teritoriu este obligat sa trimita trupe la inceputul fiecarei batalii. Pierderea lor ar insemna o intarire a inamicului si o noua zona de conflict.

Lupta

Se pare ca zeii sunt de partea noastra. Dupa prima batalie, inamicul a pierdut doua regimente. E bine. Dar razboiul nu s-a terminat. In aceasta seara ne luptam iar. Ni se vor alatura trupe din alte 3 capitale ce au fost cucerite in timpul acestui razboi istovitor si nimicitor.

Niciodata lupte nu au fost usoare. Regimente ce pareau slabe si neantrenate au reusit sa ne tina piept cu indarjire si determinare. Norocul era de partea lor. Multi luptatori tineri au pierit in batalii nedrepte ca acestea. In viata uneori ai noroc, altadata nu. Cel de sus de hotaraste soarta. Noi suntem doar niste pioni condusi fara voia noastra in marea lupta contra inamicilor care mai demult ne erau prieteni.

Nu am mai vazut Soarele de cateva luni. Cerul este plin de fum destul de dens pentru a patrunde lumina. Un zgomot asurzitor se aude din ce in ce mai puternic. Sunetul este asemanator cu o racheta sol-aer. Oare visez? Nu visez, ies din cort si o vad cum se apropie din departare. Se aude alarma. Incep sa fug fara sa ma uit in spat………….