Presupusele mele victorii Power Grid sau Railroad Tycoon ce trebuie sa vina se lasa asteptate. Tot nu am avut curajul sa ne bagam sa invatam aceste jocuri pe tabla. Lumea a fost lenesa, obosita si fara chef. Atunci cand ploua din 2 in 2 ore, parca nu ai chef de “toceala” si stat cu burta pe regulamente, desi ti-ai facut curaj cu un vinisor, un pic “botezat” sau o berica.

Ce am reusit, in putine minute cat am avut in mana regulamentul de la  Power Grid, a fost sa recapitulez sursele de energie folosite in joc pentru producerea de energie electrica. De ce energie electrica? Pentru ca asta este scopul jocului: sa ai cat mai multe orase electrificate la sfarsit.

Sunt 5 surse de energie: petrol, carbune, gunoi, uraniu si energie alternativa (verde). Piesele sunt din lemn, banii se numesc Elektro. Am mai citit si ceva explicatii despre cartonasele folosite de joc, dar prea putin. A venit lumea si s-a hotarat sa facem, ghici ce? Un joc de Risk.

De Railroad Tycoon ne-am atins doar cat l-am carat la masina. Cred ca trebuie sa ma apuc mai serios, dar nu am destul timp. Regulamentele necesita alocarea de timp pentru familiarizare, intelegere, asimilare cu aceste jocuri.