Puerto rico crops

 

Cu o intarziere de o saptamana si mai ales ca am primit reclamatii de la castigator ca nu l-am laudat pe blog, o sa va povestesc despre ultimul joc de Puerto Rico. A trebuit, in cele din urma, sa returnam jocul primit cu imprumut de la RedGoblin ( multumim baieti !  🙂 ) .

Protagonistii acestei mari batalii au fost cei 3 mari clasici in viata (eu, normal, Carmen si muck) la care s-a adaugat si “vecinul Emi”, din Dristor despre care am mai scris noi aici .

Dupa ce am asezat toate piesele, de fapt Carmen s-a ocupat singura de toata operatiunea pentru ca noi asezam niste bere in pahare (de vreo 2 ori) si ascultam cuminti la explicatiile ei despre reguli (mai mult pentru Emi, noi le stiam), am inceput sa jucam. Fiecare, dupa cum il taie capul, cu regulamentele traduse sau nu langa noi, ne alcatuiam in cap strategia ce dupa parerea noastra, ne va duce spre victorie. 

muck, iubitor mare de lectura a regulamentelor a aplicat regula devenita de acum clasica: ” Asta ce face? Asta ce inseamna? Dar de ce e asa? Ahhh….”.

Emi, tacut ca intotdeauna, lectura intre actiuni putin din regulamentul original. Sincer, eu cred ca nu are incredere in ce traducem noi. 🙂 E deja al  doilea joc pe care il jucam impreuna si el refuza sistematic regulamentele traduse. Oare are impresia ca ii facem un “regulament special” doar lui? (Idee buna, de aplicat la urmatorul joc, poate il convingem. Muahaha! 🙂 )

Carmen, joc de glezne si mers pe burta, orientata pe cariere, a citit ea in regulament ca iti scad costurile cladirilor. Chestie relativ buna, dar a mers cu ea pana la extrem: avea 4 de cariere (quarry) la sfarsit. Oare nu erau prea multe daca mergem dupa obiectivul Colgate: “Nicio carie!”???

Eu, ce sa zic. Am jucat haotic rau de tot. Am tras pentru plantatii care sa imi aduca bani multi si puncte de victorie, cladiri mici. Nu as zice ca am jucat chiar asa de dezastros.

Jocul a decurs calm, cu un mic incident asupra tablei mele de joc (piesele sunt intacte, tablele la fel, dar a oprit vreo 10 minute jocul).

Surpriza a venit la sfarsit. Am uitat sa-l monitorizez pe Emi . Omul a citit in liniste regulile si tocmai la sfarsit, in ultima tura, a cumparat o cladire mare : Resedinta. Asta i-a adus un avant fantastic. Eu si muck, cate 19 puncte de victorie, Carmen in jur de vreo 21 de puncte, iar Emi, deja a devenit normal, 24 de puncte!!!!

24 puncte!!!

Mie mi se par destul de multe ( 3 jocuri la activ). Da Emi, uite, te laudam. Oricum, daca vreau sa mai castig un joc, nu trebuie sa joc impotriva ta. Nu,nu!!!

Ca si o mentiune, jocul a trecut pe primul loc pe lista de achizitii! E un joc dinamic, de tip economic, ce pare a avea rejucabilitate mare.

Mai jos aveti cateva poze din timpul jocului. Enjoy!

Puerto Rico fost oferit spre testare de catre Red Goblin .