Cum ne apropiem de cel mai important targ international de jocuri, Spiel 2012 din Essen, Germania, editurile se intrec in a ne anunta ce ne pregatesc pentru acest an. White Goblin Games au anuntat 8 titluri noi, jucatorii interesati putand face deja precomanda. Hai sa vedem cu ce ne ispitesc, chiar descrierile sunt destul de sumare!

Völuspá

Primul titlu anuntat pentru Spiel 2012 este Völuspá, un joc de plasarea jetoanelor foarte usor de invatat realizat de designerul Sott Caputo. Völuspá are reguli foarte simple: joci un jeton si ii folosesti puterea sau abilitatea (de ex. blochezi, capturezi sau intimidezi) cu scopul de a domina o linie si sa faci puncte. Distractia este garantata de uimitoarea grafica realizata de Pierô si de extensia “Saga of Edda” (ce contine 12 creaturi diferite din mitologia nordica). Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Saqqara

Saqqara – un joc de societate realizat de designerul Shem Phillips – aduce un mecanism unic de joc: jucatorii speculeaza pe marginea productia posibila de bunuri si a unui nivel ce va fi atins. Este un joc tactic cu foarte multa cacealma, interactiune si varietate date de diferitele combinatii de piramide ce pot fi jucate. Cutia jocului contine aproape 150 de componente din lemn. Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Expedition: Congo River 1884

Intr-o cutie de aceleasi dimensiuni ca a jocurilor Völuspá, Lost Temple si Rattus, vine Expedition: Congo River 1884. Este un joc de licitatie cu ceva diferit. In timp ce jucatorii se lupta sa stranga cele mai multe puncte, acestia vor incerca sa supraliciteze adversarii prin jucarea de carti speciale auxiliare. Valoarea cartilor depinde de statiile unde ajunge vaporul cu aburi si de limba vorbita in locatia respectiva. Expedition: Congo River 1884 este realizat de designerul José Rivero. Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Vampire Empire

Continuand linia de succes a jocurilor pentru 2 jucatori, designerul Filip Milunski ne propune jocul Vampire Empire. Vampire Empire este un joc de cacealma si de deductie. Un jucator joaca cu  vampirii, iar celalalt trebuie sa descopere ce personaje sunt vampiri. Grafica unica potenteaza atmosfera tensionata a acestui joc de 2 jucatori! Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Revolver 2

Dupa ce au vazut nenumarate filme cu Vestul Salbatic, designerul Mark Chaplin si partenerul sau de arme Leigh Caple au fost inspirati sa realizeze un nou joc din universul Revolver – Revolver 2. Rezultatul unui turneu de poker va determina pe ce campuri de lupta vor avea loc duelurile. Revolver 2 este la fel de tematic, antrenant si tensionat ca si predecesorul sau. Pentru ambele deck-uri de carti, sleeve-uri speciale vor fi disponibile in curand. Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Pyramidion

Folositi-va contactele printre comercianti, negociatori si tortionari in cel mai bun mod posibil in diferite siteuri pentru a face rost de bunurile cerute de faraon pentru construirea piramidei. Asta trebuie sa faci in Pyramidion, jocul de societate realizat de designerul Yannick Gervais. Pyramidion este un joc usor de jucat, cu alegeri dificile de facut si multa interactiune intre jucatori. Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Nieuw Amsterdam

Jeffrey D. Allers a facut o treaba foarte buna in realizarea acestei aventuri ce va deveni mai tarziu Manhattan. Vei incerca sa-ti intreci adversarii in faza de licitatie si in planificarea actiunilor. Jocul Nieuw Amsterdam ofera foarte multe optiuni si este realizat foarte bine. Cutia plina de componente din lemn merita fiecare banut! Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.

Rattus Cartus

Chiar daca este plasat in universul Rattus, Rattus Cartus este un joc de societate complet nou realizat de designerii Ase & Henrik Berg. In timp ce jucatorii calatoresc ca printi prin lume pentru a castiga loialitatea locuitorilor, sobolanii fac ravagii in strada imprastiind ciuma in orase. Rattus Cartus contine 12 cladiri diferite ce ofera jucatorilor diferite beneficii, acest joc de carti oferind aceeasi varietate ca si jocul de baza. Regulamentul in limba engleza se poate consulta aici.