First published on BoardgameNews.com – Gold & Railroads

Designer-ul Ted Alspach a oferit detalii despre prima din cele 3 extensii pentru jocurile de societate Steam/Age of Steam ce se vor lansa in Octombrie 2010 la Essen.

Extensia California Gold Rush / Underground Railroad este o tabla de joc pliabila, cu doua fete, cu reguli de joc pentru ambele sisteme de joc ale Steam si Age of Steam. Alspach spune: “La prima vedere, ambele au schimbari similare in regulament: o optiune de a renunta la livrarea de bunuri sau de imbunatatire a locomotivei (upgrade), inlocuita de o functionalitate speciala ce poate fi cheia de a castiga jocul. Dar diferentele dintre harti si cum felul cum se pot juca sunt substantiale”.

Evident, actiunea din California Gold Rush (pentru 3-6 jucatori) este situata la inceputul anilor 1800 in California, cu jucatori ce incearca sa construiasca sine spre minele de aur pentru a transporta bunuri inaintea celorlalti. In timpul fazei de livrare din fiecare runda, in loc sa livrezi bunuri sau sa-ti upgradezi locomotiva, poti alege sa ceri aur pe sinele tale, astfel crescand totalul venitului/punctelor de victorie pana la 5 cu fiecare cub de aur.

Actiunea din Underground Railroad (pentru 3-5 jucatori) este situata in aceeasi perioada, dar in cealalta parte a SUA. In perioada de dinaintea Razboiului Civil din SUA, jucatorii isi construiesc linii de cale ferata pentru a muta sclavii in nord intr-un oras liber. Cel care va elibera mai multi sclavi va castiga jocul, dar fiecare eliberare facuta cere ca sa renunti la livrarea de bunuri sau imbunatatirea locomotivei. Poti evita falimentul in timp ce faci asta?