IMG_2560

Lansat in anul 2012 de designerul Rüdiger Dorn, Las Vegas este un joc de petrecere si familie pentru 2 pana la 5 jucatori. Imediat dupa lansare, jocul a fost nominalizat la premiul Spiel des Jahres 2012 si a castigat premiul Årets Spel 2013, categoria Best Adult Game.

Nu ati ajuns pana acum in Las Vegas, raiul pasionatii jocurilor de noroc? Nicio problema, jocul pe tabla Las Vegas va aduce pe masa voastra de joc 6 cazinouri (Gold Mine, Bajazzo, Miracle, The Oasis, Sphinx, Show Hall), pregatite pentru cei care doresc sa-si incerce norocul si sa vada daca se pot imbogati peste noapte.

Mecanicile folosite in joc sunt Area Control / Area Influence (Controlul teritorial) si Dice Rolling (Aruncarea zarurilor).


Componente


Jocul pe tabla Las Vegas vine intr-o cutie de dimensiuni medii: 27,5 cm lungime, 19 cm latime si 5,5 cm adancime:

IMG_2524

Las Vegas – Cutie joc fata


IMG_2528

Las Vegas – Cutie joc spate


Inauntrul cutiei editiei Ravensburger/Alea, descoperim urmatoarele componente:

6 jetoane Cazino, fiecare avand o valoare a unui zar cu 6 fete (de la 1 la 6);

IMG_2536


40 de Zaruri cu 6 fete (in 5 culori, cate 8 pentru fiecare jucator);

IMG_2541


54 de Bancnote sub forma unor carti de joc (grafica apropiata de Dolarul American). Bancnotele sunt impartite astfel: cate 5 bancnote de 60.000$, 70.000$, 80.000$ si 90.0000$; cate 6 bancnote de 10.000$, 40.000$ si 50.000$; cate 8 bancnote de 20.000$ si 30.000$;

IMG_2554


O carte de joc Primul Jucator;

IMG_2548


2 regulamente de joc in limbile engleza si germana.

IMG_2530


Cutia are un insert din plastic pentru stocarea componentelor, dar daca nu veti folosi pungi zip pentru carti si zaruri, acestea se vor amesteca in timpul transportului:

IMG_2566

Las Vegas – Insert cutie


Cum se joaca


Las Vegas se joaca pe parcursul a 4 runde de joc. La inceputul fiecarei runde, fiecarui cazino i se vor imparti bancnote de la banca. Fiecare cazino trebuie sa primeasca cel putin 50.000$. Daca valoarea primei bancnote este mai mica de 50.000$, cazinoului i se va imparti inca una, pana cand va ajunge sa detina cel putin 50.000$.

Jucatorii vor juca in fiecare runda mai multe ture. La inceputul rundei, fiecare jucator isi va lua cele 8 zaruri in culoarea dorita. Pe rand, dupa ce arunca zarurile, jucatorul va alege cazinoul pe care doreste sa parieze. Acest lucru este realizat prin plasarea tuturor zarurilor care afiseaza numarul prezent pe cazinoul respectiv. Acest lucru este obligatoriu, jucatorii nu au voie sa spuna Pass atata timp cat au zaruri ramase in fata lor.

Dupa ce a plasat o parte din zarurile sale sau pe toate, daca aveau aceeasi valoare, este randul jucatorului din stanga sa faca acelasi lucru.


Las_Vegas-Prezentare_detaliata_Review_1


Imediat ce toti jucatorii si-au plasat zarurile, se vor imparti castigurile. Pentru fiecare cazino, castigurile se duc la jucatorul care are cele mai multe zaruri plasate. In caz de egalitate la numarul de zaruri, castigurile merg la urmatorul jucator cu cele mai multe zaruri. Daca toti jucatorii sunt la egalitate, banii merg la banca. Daca un cazino are mai multe bancnote, jucatorii vor lua bancnotele in ordine, incepand cu valoarea cea mai mare.

Dupa fiecare runda, jucatorii isi iau inapoi zarurile si cazinourilor li se impart iar bani. La sfarsitul celor 4 runde, jucatorul cu cei mai multi bani castiga jocul.


Impresii


Las Vegas este un board game cu o durata de joc nu foarte mare, 15-30 minute, ce se poate explica celor neinitiati in maxim 5 minute. Asezarea componentelor dureaza foarte putin, astfel ca puteti incepe jocul imediat ce ati terminat de explicat.

Chiar daca este un joc in care hazardul este la el acasa, trebuie sa folositi si putina strategie.

Las Vegas este jocul perfect atunci cand vreti sa va destindeti dupa un joc mai greu, unde neuronul a fost solicitat la maxim. Bineinteles, asta daca nu va deranjeaza foarte mult factorul de noroc prezent in procent destul de mare. Chiar si cea mai bine gandita strategie se poate lovi de incapatanarea zarurilor de a se rostogoli si afisa numarul dorit.

Este un joc foarte bun si pentru a atrage prieteni care pana acum au stat departe de lumea jocurilor de societate. Las Vegas poate fi “momeala” perfecta! Muahahaha!!! 😀

Chiar daca pe cutie este specificat un numar de 2-5 jucatori, noi l-am jucat si in 6, folosind 8 zaruri de la alt joc. Merge foarte bine!


Las_Vegas-Prezentare_detaliata_Review_2

Las_Vegas-Prezentare_detaliata_Review_3


Las Vegas este adus in Romania de Ara Toys, unic distribuitor al produselor Ravensburger, si se poate cumpara din magazinele de profil sau din reteaua distribuitorilor Ara Toys.