Va spuneam ca in weekend-ul ce tocmai a trecut, la Muzeul Taranului Roman, Taraba de Jocuri va participa la Targul de carte Final Frontier 2011 organizat de bookblog.ro . Nu am putut sta linistit acasa, asa ca sambata am dat o fuga pana la targ impreuna cu Oitza Neagra.

Pentru ca era un targ de carte, in mod normal cea mai mare atractie ar fi trebuit sa fie cartile. Atunci cand am ajuns noi, aglomeratia cea mai mare era la stand-ul cu jocuri, mai ales ca o frumoasa copie a jocului Cargo Noir era pusa la treaba de maestrul Vick, jumatate de Mihai si cativa prieteni de-ai lor.

Despre Cargo Noir pot spune doar atat: WOW! Calitatea Days of Wonder este la ea acasa, componentele sunt executate cu mare arta, culorile si desenele sunt foarte inspirate. Iti da senzatia unor benzi desenate cu traficanti si contrabandisti ce vor sa se imbogateasca peste noapte. Din ce zicea Vick, jocul este usor ca si reguli, dar pare interesant.

Am inspectat destul de in graba si o copie a jocului Mansions of Madness, editat de Fantasy Flight Games. Greutatea cutiei te avertizeaza ca ai in mana un joc special, cu o poveste interesanta. Multe token-uri, miniaturi superbe, table de joc. Cred ca merita incercat, chiar daca nu ma atrage acest gen de jocuri.

Am dat o runda si pe la celelalte standuri, era ceva activitate pe la intalnirea organizata de Clubul Star Wars Romania. M-au mai atras cei doi robotei care pareau ca interactioneaza cu publicul.

Felicitari organizatorilor, avem nevoie de promovarea cartilor de hartie, nu digitale, la fel, de promovarea jocurilor de societate, poate mai lasam onsolele si Pc-urile sa se odihneasca in timp ce jucam un Carcassonne sau o Reteaua Energetica.

Mai jos aveti cateva poze de la targ.