La inceputul anului 2011, pe Boardgamegeek va fi disponibil un pachet de carti promotionale pentru Reteaua Energetica (Power Grid) ce va contine toate cartile promotionale lansate la Essen despre care am vorbit saptamana trecuta, alaturi de o carte noua, Theme Park (Parcul de Distractii).

Parcul de Distratii are nevoie de atat de multa electricitate, incat acesta consuma cat un oras intreg.

Cum se utilizeaza

Dupa pregatirea pietei de centrale (cele 4 centrale din piata actuala si cele 4 din piata viitoare), cartea se introduce in teancul de centrale ramase si se amesteca, la final plasand centrala cu numarul 13 deasupra si cartea de nivel 3 dedesubt (daca se joaca toate cele 3 nivele).

Cum influenteaza jocul

Cand este trasa cartea Theme Park (Parcul de Distratii), ea se va licita imediat de catre jucatori, indiferent de faza in care se afla. Dupa licitatie se va trage o noua carte ce se va plasa in piata de centrale.

Primul jucatorul incepe licitatia spunand Pas sau oferind cel putin 10 Elektro. Licitatia continua in sensul acelor de ceasornic pana cand un jucator castiga.

Cel care a platit cel mai mult achita suma licitata si aseaza imediat cartea Theme Park alaturi de celelalte centrale detinute. Aceasta carte nu conteaza la numarul maxim de centrale si se poate folosi impreuna cu cele 3 sau 4 centrale.

Jucatorul plaseaza una din casutele sale pe orasul desenat pe carte si muta +1 la numarul de orase detinute. Nu exista alte costuri suplimentare de construire (spatiul orasului arata 0 Elektro).

Ce carti contine pachetul promo:
– Cartea Flux Generator
– Cartea Transformer Station
– Cartea Warehouse
– Cartea Surplus of Resources
– Cartea Shortage of Resources
– Cartea Theme Park
– o carte aditionala “Nivel 3” pentru inlocuire.