Carmen a terminat de tradus aseara regulamentul jocului Railroad Tycoon. Prin amabilitatea si bunavointa vecinului muck am avut sansa si onoarea de a gazdui acest joc in umila locuinta a proprietarului Medelin.

De cand am deschis cutia (nu este prima oara cand incercam sa jucam, stiam ca e foarte mare tabla de joc) am avut o mica problema de marime: unde jucam? La munte cand am incercat, parea mai normala tabla, in garsoniera pare imensa, cu probleme de vizibilitate dintr-un cap in altul.

Ne-am decis repede, jucam jos. O pofta mare de somn s-a instalat repede, mai ales ca ascultam cu atentie vocea suava a prietenei citind regulamentul proaspat tradus. O mica “discutie in contradictoriu constructiva” (a.k.a “cearta scurta”) m-a remontat spre joc. Am asezat cuburile de bunuri pe harta. Atunci cand se joaca in 2 sau 3 jucatori, se aseaza cu un bun mai putin decat scrie pe fiecare oras, dar minim 1 bun (nu se pot lasa orase fara bunuri). Am “ascultat” sfatul dat de regulament si am jucat fara cartile de exploatare, cartile de magnat si fara linii spre vest, adica un fel de Basic Training ca la Risk.

Am inceput sa jucam, am mutat ceva bunuri, am urcat pe “scara sociala”, dar ne-am dat seama ca am uitat un lucru foarte important. Nu am fost atenti pe cate linii am transportat bunurile. Noi aveam locomotiva de nivel 1 si transportam prin 2 sau 3 linii. GRESIT!!! Am reluat jocul repede, am jucat ceva si a venit si posesorul acestui “Super Joc frate!!!”.

Iar, refacut de la zero harta de bunuri, explicat regulile si pentru sheriful muck, reumplut paharele cu licori magice si am pornit. M-am ajutat reciproc cu sheriful, Carmen era pe treaba (se descurca asta mica si singura, ii merge bila 🙂 ).

Printr-o neatentie a mea, o concentrare a muck-ului si un calcul cu virgula la Carmen, ghici cine castiga: Se stie!!! Iar muck ! @#%^&^!@la. Asta e. Castig data viitoare.

Si o concluzie finala, mai ales pentru cunoscatori: “Super Joc frate!!!”. Diseara s-a programat la fratele Merius a.k.a Marius o seara grava de Board Games. Vedeta va fi Railroad Tycoon. In sectiunea de regulamente puteti gasi regulamentul tradus si interpretat de Carmen.