Despre joc, pe scurt

Lansat in acest an la targul Spiel 2011 de la Essen, Bonbons este un joc de societate apetisant realizat de designerul Marc André si avandu-l responsabil pentru grafica exceptionala pe Mathieu Leyssenne. Este un joc de memorie, scopul fiind de a forma perechi de carti/jetoane ce au simboluri identice.

De ce este un joc apetisant? Dupa cum v-ati dat seama, Bonbons (Bomboane in limba franceza) este un joc de carti cu multe bomboane frumos desenate, mai ca iti vine sa le mananci. Inca de la cutia jocului ramai surprins intr-un mod placut, mai ales ca aceasta are dimensiuni atipice jocurilor de carti, fiind sub forma unei cutii, normal, de bomboane.

 

Cutie Bonbons

 

Hai sa vedem ce gasim in cutie!

Inauntrul ei o sa gasim regulamentul ce vine in limba franceza, germana si engleza, un regulament ce este usor de parcurs si care explica foarte bine cum se joaca.

Mergand mai departe descoperim 2 tipuri de jetoane/carti din carton mai gros, sub forma de patrat si cerc. Pe ambele seturi de carti gasim desenate 8 tipuri de bomboane, fiecare in 4 culori: roz, galben, albastru si verde.

36 de jetoane patrate

 

32 de jetoane rotunde

Printre jetoanele patrate, in afara celor 32 de bomboane, gasim si trei ce au desenate pe ele niste banuti si inca un jeton cu un ambalaj de bomboana gol.

 

Bonbons se poate juca in 2-6 jucatori si dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care va veti stradui sa tineti minte pe unde se ascund anumite bomboane. In poza de mai jos aveti un exemplu de setup pentru un joc in 3 persoane.

Despre cum se joaca si cat de distractiv este jocul o sa va vorbim dupa ce il mai incercam putin 🙂 .

Voua cum vi se pare, la prima vedere?