Lex Hobby Con 2013 a fost un episod pilot de succes. Eu, unul, abia astăzi pot zice că mi-am revenit cu adevărat după acest week-end plin de Magic: The Gathering, board games și comic books. Toată lumea s-a simțit bine și a câștigat premii în fiecare din cele două zile. Să le luăm pe rând.

Prima zi la Lex Hobby Con am început-o cu emoția specifică oricărui proiect pilot. Ne-am pregătit strașnic dinainte, însă abia după ce au început să vină concurenții am simțit cum totul devine adevărat. Încetul cu încetul, mesele de boardgames s-au umplut și cu puțin înainte de prânz, abia mai aveam locuri pentru toți cei dornici de joacă. Chiar am mai facut rost de mese pentru a face față valului de oameni. Nu toți știau să joace. Mulți au învățat chiar în acea zi multe board games interesante cu ajutorul echipei Lex Hobby Store.

La Magic, înscrierile au totalizat 25 de participanți la evenimentul Theros Sealed și 9 participanți la evenimentul Standard. Din fiecare eveniment s-au calificat la ziua 2, în cursa pentru marele premiu Lex Hobby Con 2013, câte 6 jucători din evenimentul Sealed, respectiv 2 jucători din evenimentul Standard.

Cei care și-au dat seama pe parcurs că n-ar avea șanse să se califice la ziua 2 și-au încercat norocul la evenimentul Rebound, special creat pentru cei care doresc o a doua șansă la glorie! Astfel, 10 jucători s-au întrecut pentru premii pe măsura celor din evenimentul principal într-un alt eveniment Sealed.

În plus, evenimentul Sealed a reprezentat și Grand Prix Trial pentru Grand Prix Valencia 2013 care va avea între 8 și 10 noiembrie. Cel Standard a reprezentat Grand Prix Trial pentru Grand Prix Vienna 2013 care va avea loc între 29 noiembrie și 1 decembrie. Asta înseamnă că locul 1 de la fiecare eveniment principal din prima zi va avea doua bye-uri la Grand Prix-ul respectiv, adică va câștiga automat primele două runde.


A doua zi la Lex Hobby Con a avut în prim plan etapa locală de calificare la Campionatul Național de Catan 2013. De la prânz, în decursul a 3 runde jucătorii pasionați de Catan au negociat la sânge pentru șansa de a se califica pentru etapa națională. Un sfert din cei aproximativ 50 de jucători s-au calificat mai departe. Etapa națională a Campionatului Național de Catan va avea loc pe 2 noiembrie la Brașov. Au fost premiați cei mai buni 9 participați cu jocuri oferite de Lex Hobby Store și Catan.ro.

În tot restul timpului s-au jucat, ca și în prima zi, multe jocuri la multe mese. Așa de multe că, spre seară, a trebuit să mai ocupăm din mesele inițial destinate pentru Magic The Gathering! Spre seară am făcut și o demonstrație de cum se joacă Jungle Speed la Lex Hobby Con. Puteți urmări înregistrarea pe Facebook, e genială!

Și la Magic a fost încă o zi plină. Dis de dimineață am început finala pentru marele premiu Lex Hobby Con 2013 într-un draft Top 8 eliminatoriu la care participanții s-au calficat din prima zi. Draft-ul a fost o dispută strânsă: sferturile au fost jucate între Rareș C. din Brașov versus Ionuț M. din Iași, respectiv Adela T. versus Tudor N., ambii din Iași; în finală au jucat Adela contra lui Ionuț. Câștigătorul evenimentului principal la Lex Hobby Con 2013 la Magic este Ionuț M. din Iași!

Asta nu înseamnă că pe lângă finala nu s-a mai jucat Magic! S-au mai desfășurat doua draft-uri de Theros ca side events, plus un Chaos Draft! Iar după amiază, am dat drumul la un eveniment premium: Theros Game Day, șansa de a deveni Campionul din Theros! Și toată ziua lumea a înfruntat Hidra, pentru că cei care au învins-o au primit o nouă răsplată din seria de quest-uri ale blocului Theros.

Am încheiat ziua cu extragerile la cele două tombole: tombola pentru un From the Vault: Twenty pentru participanții la Magic și tombola pentru board games (8 la numar) oferite de Lex Hobby Store pentru participanții la board games. Și nu în ultimul rând, am premiat câștigătorii la IT Games Battle: firma Neurosofware a câștigat concursul, într-o competiție acerbă cu locul 2, firma Continental.

Mai jos aveti cateva poze, galeriile complete se regasesc pe pagina de Facebook:


Pe scurt și în altă ordine de idei, totul a decurs conform planului la Lex Hobby Con 2013. Așteptările noastre pentru acest proiect pilot au fost cel puțin atinse și pe alocuri chiar depășite. A fost distracție, au fost premii, de toate din abundență!

Și pentru că ne-a fost așa de bine, deja ne pregătim de Lex Hobby Con 2014! Voi? 🙂


Articol scris de Mihai Alexandru Bîrsan si Alexandru Trofin