Cu mici emotii ca nu mai reusesc sa apar la intalnirea BGB Night [9] din Ceainaria Tabiet din cauza unor probleme la serviciu aparute in ultima clipa, am ajuns voinic-voios, cu Samurai-ul la purtator in jur de ora 19:15. Inainte de a incepe, am pus pozele de la intalnire aici.

Lumea deja incepuse sa joace un Shadows over Camelot adus de Octavian si jucat de 7 persoane, iar Cristina N. si Mihaela M. asteptau “cativa prieteni”. Cativa prieteni inseamna vreo 8,  din cate imi aduc aminte. Se pare ca reclama facuta jocului de societate Samurai a dat roade, astfel ca imediat ce au ajuns in ceainarie, prietenii mai sus mentionati au cerut sa joace.

Deoarece eu si Carmen ajunsasem la mijlocul jocurilor, ne-am apucat de un Mr. Jack, avand langa noi cet putin din bautura cu nume asemanator. Am jucat relaxat cu rolul inspectorului, iar dupa primele 3 ture deja mai erau doar 3-4 personaje. Problema mare a fost ca ma simteam destul de norocos si am crezut ca mi-am dat seama de schema criminalului (Carmen) si am acuzat fara niciun dubiu. Normal, am acuzat gresit si am pierdut, Carmen avand grija sa lase criminalul sa se odihneasca lejer in lumina.

Pentru ca nu ma simteam intr-o stare psihica de muncit neuronul, am decis sa incepem un joc de Ingenious. Dupa o vizita pe la celelalte mese in care doream sa vad care mai este situatia, cum se descurca lumea la Samurai, care mai este cursul de schimb oaie/lut/piatra/grane la jocul de Catan inceput de Cristina N. si Mihaela M., cum se descurca Amia M., Alex S.,Bogdan N., Octavian in postura de cavaleri ai mesei rotunde in jocul de Shadows over Camelot, am reusit sa o conving pe Mihaela V. sa ni se alatura la jocul de Ingenious.

Carmen a facut prezentarile dintre Mihaela si Ingenious, asa ca am inceput repejor. Am jucat destul de slab in prima parte a jocului, fapt bine punctat de Alex S. facand o remarca asupra tabelor e scor ale adversarilor. Dar norocul avea sa se schimbe dupa ce neavand in mana nicio piesa ce sa contina culoarea cu cel mai mic punctaj,  am schimbat cele 6 piese.

Surprinzator, spre sfarsitul jocului, am reusit sa blochez culoarea albastru, iar fetele nu au mai reusit sa ma intreaca. Din acest moment, castigarea jocului de Ingenious, norocul a stat de partea pana la sfarsitul serii.

Imediat ce am terminat jocul, am profitat de faptul ca venisera intre timp Alex I, Elena R., Roxana A., Lexa A. si am pornit un joc de Dixit, acest fenomen ce a lovit in ultima perioada Ceainaria Tabiet. Nu eram singura masa unde se juca Dixit, mai auzeam veselie si in cealalta camera, iar la o scurta verificare, Dixit era vinovatul.

Dupa ce au terminat cu Shadows Over Camelot, cei ramasi la masa de joc au inceput un joc semi co-operativ, Battlestar Galactica, pentru a mentine atmosfera.

In timpul jocurilor de Dixit (da, nu am jucat doar unul singur 🙂 ), s-a intamplat ceva ciudat, inca nu imi explic exact ce. La amandoua am fost eu castigator!!! Ori am avut foarte mult noroc, ori secretul este sa pui random voturile si indiciile sa fie destul de abstracte. Mai trebuie sa testez aceasta teorie, doar ca e destul de sigur ca victoria mea se datoreaza si persoanelor de la masa de joc. Si ei au jucat la fel, indicii ciudate, ce se potriveau la 3-4 carti mai de fiecare data.

Ca o nota de final, a fost o seara interesanta, au participat 20-25 de oameni si din ce am vazut toata lumea s-a simtit foarte bine, gazda, Ceainaria Tabiet, fiind foarte primitoare.

Pozele de la intalnire au fost urcate aici, va astept si pe voi cu ceva impresii/comentarii. Don’t be shy! 🙂