Tash-Kalar Arena of Legends

Tash-Kalar: Arena of Legends este un joc tactic pentru 2 sau 4 jucători în care trebuie formate anumite scheme, forme ce reprezinta diferite creaturi care sunt sumonate activând și anumite bonusuri.

Îmi place Tash-Kalar: Arena of Legends pentru că:

1. Este un joc relativ simplu și scurt. Schemele tactice încep să le descoperi abia după câteva jocuri.
2. Grafica cărților este foarte reușită reușind să surprindă un univers fantasy.
3. Este un joc abstract cu puține piese. Daca renunți la cutia mare în care vine jocul atunci acesta devine chiar micuț și foarte ușor de transportat.
4. Fiecare rasă are anumite caracteristici ce o face ca fiecare să aibă într-un fel un stil aparte de joc.
5. Există cărți numite flare care te ajută să recuperezi handicapul din joc (foarte importante dacă ști să le folosești cum trebuie). Mai sunt si creaturi speciale, Legendare care pot fi sumonate doar în condiții speciale și care au puteri deosebite.

Nu îmi place Tash-Kalar: Arena of Legends pentru că:

1. Este un joc unde nu poți gândi mai departe de o mutare. Nu este un joc în care poți să îți faci planuri pe termen lung.
2. Există doar trei rase în joc ceea ce face ca diversitatea să nu fie foarte mare. Probabil o sa apară mai multe în urma unor expansionuri.
3. Deși varianta jocului în mai mulți de doi jucători există acesta devine prea haotic. Cel mai bine se joacă în doi jucători.

Număr de jocuri jucate: 6 în 2 jucători.

Verdict final: Un joc abstract bine făcut. Recomandat celor cărora le plac jocurile abstracte şi tactice.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Tash-Kalar: Arena of Legends a fost scris de Adrian Stroia  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.